JanuHairy – komolyan?

JanuHairy-mozgalom… Valószínűleg kevesen vannak, akik még nem hallottak róla. Elég sok médiafelület foglalkozott már a témával. A JanuHairy kampány egy angol diáklány kezdeményezése, amely arra buzdítja a nőket, hogy egy teljes hónapig ne borotválkozzanak.

A kezdeményezés teljesen megosztó, különféle reakciót váltott ki a nőkből és a férfiakból egyaránt. Bár az utóbbi nem talán jobban el tudta dönteni, melyik variáció felé húz. A nők egy része pedig bólogatva egyetért, míg a másik része kézzel-lábbal tiltakozik és felháborítónak tartja az ötletet. Nos, elég érdekes, az már igaz.

Azonban ezt is, mint általában mindent, több szemszögből lehet nézni. Ha az őseinket nézzük, teljesen természetes, hogy a nők szőrösen léteztek a mindennapokban. Egyáltalán nem volt gondjuk a szőrtelenítésre, a borotvát csakis férfikézben tudták elképzelni. Az idők folyamán ez megváltozott.

A mai elvárás szerint az ápoltsághoz hozzá tartozik a szőr női testről való eltávolítása.

A hölgyek nem győznek kozmetikushoz járni, és órákat töltenek a fürdőszobában. Nyáron pedig igazán nagy figyelmet szentelnek bőrük selymességére.

Személy szerint elképzelni nem tudom, hogy szőrszálakkal díszítve jelenjek meg valahol. Nem is azért, mert attól tartanék, mit szólnak mások. Nem érezném komfortosan magam. Hogy használjam a témában oly sokszor elhangzott klisét… ápolatlannak érezném magam.

Sok nő azzal védekezik, hogy a Jóisten nem véletlenül teremtett minket úgy, ahogy.

De ebből a gondolatból kiindulva a férfiaktól miért várjuk el, hogy borotválják az arcukat? Az arcszőrzetet véletlenül teremtette Isten?

Bár, mára már ez is kicsit más irányba halad. A férfi arca szőrös, a lába pedig sima, akárcsak a babapopsi. Ez is felfoghatatlan számomra. Hogy vetemedhet egy férfi arra, hogy borotvával nekiessen a lábának? Nincs azzal a szőrzettel semmi baj.

A JanuHairy, vagyis szőrös január kapcsán az jutott az eszembe, hogy lassan megfordul az egész „szőrtelenítési rendszer”: a férfi fog órákat tölteni a fürdőszobában, a nő pedig büszkén mutogatja majd miniszoknyájából kikandikáló lábszőrzetét. Ebbe belegondolni is rossz…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább