Új nyitva tartás a dunaszerdahelyi Municipal gyűjtőhelyén

A jövőben a városi cég gyűjtőhelyén ingyenesen le lehet adni papír-, műanyag- és textilhulladékot, valamint kiszállítható ide a használt étkezési olaj és zsiradék. Emellett a lakosok leadhatják itt a kidobásra szánt kárpitozott és kárpit nélküli bútorukat is. 

Ide lehet kiszállítani az elektronikus hulladékot is. A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal műszaki osztálya felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy az itt leadott elektronikus hulladék újrahasznosítható, míg a szeméttárolók mellé kidobott, gyakran a guberálók által szétszerelt elektronikus gépek már kommunális hulladéknak minősülnek. Ennek elszállítása sokkal drágább, és mindemellett a lakosok a környezetüket is károsítják.

A Municipal udvarán az állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkező dunaszerdahelyi lakosok leadhatják továbbá a vegyes építkezési hulladékot is.  A kiszállított építkezési hulladékért azonban 0,0613 eur/kg illetéket kell befizetni a városházán. A ház vagy lakásfelújítás során keletkező hulladékot a vállalkozó köteles elszállítani, és az erre kijelölt helyen leadni.

Az önkormányzat célja, hogy ezzel a szolgáltatással megakadályozza a város területén az illegális szemétlerakatok keletkezését. Továbbá azt is reméli, hogy az intézkedésnek köszönhetően a kukatárolók környékén is nagyobb lesz a tisztaság, és nő az osztályozottan gyűjtött hulladék mennyisége.

Nyitvatartási idő:

Hétfő: 12.00 – 17.00
Csütörtök: 12.00 – 17.00
Szombat: 8.00 – 12.00

Forrás: Dunaszerdahelyi.sk / Dunstreda.sk

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább