Szexterápia tinédzsereknek – Sex Education

Sorozatajánló

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Fűtő Zsófi

Bár még csak most kezdődött az év, a Netflix máris újabb remek sorozatot ajándékozott nézőinek. A Nagy-Britanniában élő Otis Milburn (Asa Butterfield) mindennapjait követhetjük nyolc részen keresztül, aki a legújabb tanév kezdetéig csak a szürke kisegér szerepében volt ismert, de egyik napról a másikra megismerkedik a belevaló Maeve Wileyvel (Emma Mackey), hogy szexterápiás klinikát nyissanak az iskola diákjainak.

A Sex Education Laurie Nunn forgatókönyvíró tollából érkezett egészen Nagy-Britanniáig, és egy „socially awkward” szűz tinédzser napjait követi, aki édesanyjával, az ismert szexuálterapeuta Jeannel (Gillian Anderson) él együtt, feltételezhetően egy brit kisvárosban. Történetünk szerint, miután anyja munkája nyilvánosságra kerül az iskola többi tanulója előtt, klinikát nyit a szintén kissé kívülálló, de belevaló Maeve-vel, hogy szexszel és szerelemmel kapcsolatos tanácsokkal lássa el az iskola diákjait.

A brit produkcióknak megvan az az előnye, hogy nem kertelnek, hanem valóban kimondják, vagy éppen megmutatják az adott szituációkat, amitől a sorozataik vagy filmjeik egyaránt életszerűbbnek tűnnek. A The End of the F**king Worldhöz hasonlóan itt sem finomkodtak a fiatalokkal, ezért pedig nagyon hálásak lehetünk nekik.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább