Nők egy férfi szemével

A mai társadalomban már elavultnak számít az a családi modell, miszerint a férfi hozza a pénzt, a nő pedig ellátja a házimunkát és gondoskodik a családról. A nők ebből a szerepből egyre inkább szeretnének kibújni.

Már nem elégszenek meg azzal, hogy rendben tartják a házat, megteremtik az otthon melegét, nevelik a gyerekeket. Pedig, valljuk be, mindez nem kevés munkával és energiával jár. Mégis, valami másra, többre vágyunk. A szemünk előtt a karrier lebeg. Valami nagy dolgot szeretnénk véghezvinni. Fontos, értékes tagja kívánunk lenni a társadalomnak. Így hát ezért mindent meg is teszünk.

Mára rengeteg a sikeres nő. De sokan közülük egyedülállóként élik mindennapjaikat. Kapcsolatból kapcsolatba lépnek. Pedig szépek, okosak és még sikeresek is. De hát akkor mi lehet a baj?

A minap a párkapcsolatokról, párkapcsolati problémákról beszélgettünk egy barátommal. A sok elemzést követően viccesen megjegyeztük, jobb lesz, ha mi inkább nem adunk senkinek ezzel kapcsolatban tanácsot. Azonban, amikor felmerült a fentebb taglalt téma, a beszélgetőpartnerem így szólt: „Igazából ezt ti, nők rontottátok el.”

Persze tágra nyílt szemekkel kikértem magunknak… Majd folytatta:

„Sokkal szebbek, sokkal okosabbak, sokkal ügyesebbek és sokkal sikeresebbek vagytok, mint mi. És persze sokkal nagyobb a tűrőképességetek. Mi férfiak pedig erre még nem vagyunk felkészülve. Nehéz mindezt megemésztenünk.”

Na, ekkor kerekedtek csak el igazán a szemeim. De most egy hatalmas mosoly párosult hozzá. Ezt így még sosem hallottam, főképp nem egy férfitől. Ha belegondolunk, lehet benne ráció. A nők hirtelen el akarják venni a férfiaktól a „szerepüket”, meg akarják mutatni, hogy nélkülük is nagyon jól boldogulnak. Ezzel nincs is baj, csak talán kicsit tapintatosabbnak kellene lennünk. Figyelmet kellene fordítanunk a férfiak lelkére, mert bármennyire szeretnék eltitkolni, nekik ugyanúgy vannak érzéseik…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább