A szuperhősök új korszaka – The Umbrella Academy

Sorozatajánló

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Fűtő Zsófi

A Netflix saját gyártású, februárban bemutatott sorozata Gerard Way és Gabriel Bá azonos, The Umbrella Academy című képregényéből készült, Steve Blackman (Fargo, Légió) és Jeremy Slater (Fantasztikus négyes, Az ördögűző) feldolgozásában.

1989 októberében tizenkét órán belül negyvenhárom nő szült gyermeket a világ különböző pontjain – legnagyobb meglepetésükre, hiszen a nap kezdetekor egyikük sem volt terhes. Ezen gyermekekből vásárolt és fogadott örökbe hetet az amerikai billiárdos nagyiparos, Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore) és alapította meg az Umbrella Academy-t. A gyerekek ugyanis közel sem nevezhetőek átlagosnak, hiszen – a hetedik gyermek, Vanya (Ellen Page) kivételével – mind szuperképességekkel rendelkeznek. Apjuk pedig magára a világ megmentésére szánja őket: így kezdődik az egyik legelfuseráltabb család története, amit valaha láttunk.

Egyik leghíresebb túszmentő akciójuk után tizenhét évvel járunk, amikor az Akadémia egykori lakói értesülnek apjuk haláláról, és mind hazatérnek a temetésre. A világ legkülöncebb karaktereit ismerhetjük meg, életükben az egyetlen közös pont a neveltetésük. Az Egyes számú, Luther (Tom Hopper) egy, a Holdon folytatott küldetésről tér haza, a Kettes számú, Diego (David Castañeda) magánakciós szuperhősként él, a Hármas számú, Allison (Emmy Raver-Lampman), színésznőként tengeti mindennapjait, a Négyes számú, Klaus (Robert Sheehan) visszaeső drogfüggő, míg a Hetes számú, Vanya egy nagyzenekarban hegedűs.Velük találkozunk tehát az első rész alatt, amiből már az elején kiderül számunkra, hogy közel sem jó a testvérek közötti kapcsolat. A készítők azonban nem akarták a megszokott sémát követni és győztes csaták,boldog történetek helyett egyből a szuperhőslét problémáit mutatják be. Milyen is, ha különlegesebbnél különlegesebb gyermekek együtt nevelkednek, ahol mindig egymás legyőzése a cél – és milyen az, ha valakinek képességek nélkül, átlagos gyermekként kell élni egy ilyen közegben.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább