Europethrob Média – bemutatkozás

PR-cikk

A PR-cikk megjelent a Klikk Out 2019/04. számában.

2019-re az emberek többsége egész Európában az információt már főként okostelefon és tablet segítségével éri el. Erre a trendre építette ki a Europethrob az Európában tartózkodó emberek részére szánt kommunikációs mobilapplikációját.

Mára már a csallóközi lakosok is frissen, gyorsan kaphatják meg a települések aktuális információit, eseményeit, programjait, vagy éppen a környékbeli vállalkozók ajánlatait.

Ehhez semmi mást nem kell tenniük, csak a „Google play“ áruházból vagy az „App-Store“-ból letölteni az általuk használt készülékre az ingyenes applikációt.

Az alkalmazással kapcsolatban feltettünk pár kérdést az Europe Throbe Group s.r.o. ügyvezetőjének, Somogyi Péternek.

Ha jól tudjuk, magyar a fejlesztés és a tulajdonosi háttér! Miért pont Europethrob lett a neve?

A Europethrob jelentése: lüktető, pulzáló Európa. Úgy gondoljuk, ez a név átadja azt az életérzést a felhasználónak, amit szeretnénk az alkalmazásunk sokszínűségével bemutatni Európa minden országában.

Mikor indult az Europethrob? Hol tartanak most?

2013 májusában indult a rendszerünk Androidra és iOS-ra, de a fejlesztés, a tesztelés és a piackutatás már 2012-ben elkezdődött. Prémium szolgáltató-kereső rendszerünkben  már találhatóak magyar, szlovák, szerb, horvát, román és osztrák partnerek is.

Nem lehet könnyű az európai jelenlétet elérni! Akinek sikerült is, csak több évtizedes áldozatos munkával érhette el…

Igen, mi is tudjuk, hogy nem könnyű! Ezért is vágtunk bele, mert ezt kevesen mernék és tudnák felépíteni! Az európai országok elérését 10-15 évben kalkuláltuk – a technikai feltételeink adottak, az emberi tényező a kérdéses! A rendszerünk már most 14 nyelven működik és az aktuálisan  hiányzó európai nyelveket is be tudjuk még kapcsolni.

Az emberi feltételek miért kérdésesek, amikor ez egy mobilapplikáció?

Igen, ezért mondtam, hogy a technikai feltétel adott, de a rendszer működtetéséhez, folyamatos fejlesztéséhez elengedhetetlen a szolgáltatók táborának folyamatos növelése, amit területi mobilmédia-menedzserekkel és azok regionális vezetőivel tudjuk megvalósítani. Tudjuk, mennyit küzdenek a munkaadók is, míg megtalálják a megfelelő embert az adott munkakörre. Ez nekünk sem könnyű feladat.

A Europethrob hogyan érte el, hogy ne küldjön kéretlen reklámokat?

Az applikáció letöltése után a beállítások menüpontban ki lehet választani az érdeklődési kört a lehetőségek közül. Innentől a rendszer garantálja, hogy csak olyan ajánlatokat fog kapni a felhasználó az üzletektől, szolgáltatóktól vagy épp egy esemény szervezőjétől, amit ő bejelölt.

Azt már látjuk, miért jó egy felhasználónak az applikáció, de miért jó egy üzlet, vállalkozás tulajdonosának?

Mert az emberek többségének ma már a kezében nem újság, szórólap vagy rádió, hanem okostelefon van! Mi voltunk az első olyan szolgáltató, aki az emberek kezében, zsebében lévő „okoseszközre” el tudta küldeni a cégek ajánlatait úgy, hogy közben garantáljuk, a felhasználó csak a saját beállításai alapján kért információt fogja megkapni. A vállalkozások bármely városban, belföldön és külföldön egyaránt, el tudják juttatni elektronikus szórólapjukat egy kattintással a végfelhasználókhoz. Azonkívül nincs még egy európai cégregiszter, melyben anyanyelvünkön találhatjuk meg a keresett szolgáltató bemutatását a Google Maps alapjára elkészítve. Így nem csak a külföldi embereket, hanem az átutazókat, turistákat is anyanyelvükön lehet megszólítani.

Van konkurensük az applikációs piacon?

Rengeteg appot néztünk meg az elmúlt 6 évben, és az újakat is próbáljuk figyelemmel kísérni. Most már működik több városi app, csak helyi szolgáltatással, vagy elindultak a hírszolgáltatók applikációi is, melyek között már találtunk jól kezelhetőt is. Sokan rámozdultak a turisztikára, szállásadók ajánlatait, repülőjegyet foglalnak applikációban különböző módon. Vagy éppen a különböző multik ajánlatait rakják appba… A hatalmas kínálat ellenére még nem találtunk igazi konkurenciát.

Miben látják létjogosultságukat a nemzetközi piacon?

Induláskor az volt a szlogenünk – „több mint alkalmazás“:

  • üzletek, szolgáltatók bemutatása – elérhetősége navigációs alapon;
  • ezen cégek termékei, szolgáltatásai, akciói kedvezményei (képpel, videóval)
  • események a közelben (koncertek, fesztiválok, kulturális ajánlatok)
  • látnivalók (turisztikai ajánlatok 30 km-en belül) gyakorlatilag idegenvezető
  • LIVE magazin (első geotargetált mobilmagazin hírekkel, érdekességekkel)
  • exkluzív PUSH értesítések csak az általam megjelölt érdeklődési körből mindig ott, ahol tartózkodom. Turistaként, átutazóként, helyi ismeretek nélkül mindig jól jön.
  • a V.I.P. Push az általam követett üzletektől bárhol is tartózkodjam, utolér.

Egy appban ennyi szolgáltatást ingyenesen, regisztráció nélkül, ennyire letisztult formában nem ismerünk, és ezt szerencsére egyre több nagyvállalat reklám-, marketingvezetőjétől és különböző médiumoktól is visszahalljuk.

Gyors letöltést és jó szórakozást kívánunk az ingyenesen telepíthető applikáció használata során minden kedves dunaszerdahelyi lakosnak!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább