Dvaja selfíčkári, jeden hymničkár, a iné rozprávočky z Fortuna ligy

Úvod, jadro a záver. Dnes pôjdem po tejto klasickej štruktúre článku, ako mäsiar po údenom. 

 

Úvod

Práve včera som sa rozhodol, dokončiac videorozhovor s Jakubom Čavojom, členom oddelenia integrity SFZ (Jakub ide po manipulátoroch zápasov, ako mäsiar po údenom), že ho odteraz pod každým mojim článkom podporím vetou: Podporujem Jakuba Čavoja a jeho kolegov v boji proti korupcii v slovenskom futbale!

Veta bude vždy zvýraznená, a bude na konci každého môjho článku bez ohľadu na to, či si myslím, že ten alebo onen zápas bol zmanipulovaný, alebo nebol.

Foto: Nándor Fekete

Mimochodom, dúfam, že Jakub Čavoj nedopadne ako Kuciak…

Ešte stále sme v úvode článku a dám v ňom milým čitateľom na známosť, že sa budem zaoberať tlačovkou, konkrétne rozjarenou dvojicou Stanleym Holoubkom a Olivierom Hyballom, stand-up humoristom Duškom Tittelom, ktorý je druhým po Bohovi, pardón, po Blahovi. A v neposlednom rade o Nagyovi Krisztiánovi, ktorý si všetky tie trápne pokusy horeuvedených o vtipy a bohovsky ,,dobrú“ zábavu ,,užil” naplno.

No, a v úvode ešte avízo a samotnom zápase.

 

A už sme v jadre článku a začnem trénermi

Trénera Hyballu pokladám za super trénera, je fajn človek, je s ním zábava, ale v sobotu spolu s Holoubkom neprejavili k Nagyovi Krisztiánovi, ktorý tlačovky prezentuje fenomenálnym spôsobom ani štipku rešpektu.

Už som sa nezdržal, a keď sa nám stretli oči, tak som ho doslova prosil pohľadom, aby s tým prestali. S čím?

Ani jednému z trénerov nenapadlo, že by mali počas toho, keď rozpráva Krisztián, prestať so vzájomnou a veľmi divnou konverzáciou? Krisztián robí svoju prácu na špičkovej medzinárodnej úrovni a ja som nesmierne hrdý na to, ako kvalitne sa prezentuje na tlačovke, vždy a za každých okolností. Neúctu pri jeho práci, a hlavne od nášho trénera ja neviem akceptovať, a to hovorím netušiac pri takomto správaní, či Peter ostane trénerom alebo nie, a nevediac ani to, že čo sa deje v jeho hlave a v jeho okolí vo finálnej fáze jednaní o jeho kontrakte.

Peter, Krisztián správaním aj vystupovaním na tlačovke vždy a každému prejavuje profesionálnu úctu a rešpekt, tak by som ťa poprosil, maj k nemu rešpekt aj ty. Peter, vďaka za pochopenie!

Selfie. Toto vyrazilo všetky poistky. My novinári, ja určite nie, sa po prehratom zápase nesmejeme a nerobíme pred trénerom televarieté, lebo vieme, že prehra sa ťažko prijíma. Rovnako je to však aj s nami, my tiež žijeme s výhrami aj prehrami, preto si neviem vysvetliť toto selfíčkovanie, hlavne po veľmi zlom výkone. Vlastne, to selfie bolo tak mimo výseč, že sa mi už o tom ani nechce písať.

Tlačovková analýza zápasu. Bez srandy, korektnejšiu analýzu zápasu som dostal doma od manželky. Bodka.

Áno, futbal je len šport. Áno, ale nie televarieté, hlavne keď sa prehrá a po zlom výkone. Výkon asi nebol dobrý, keď sme cez polčas počuli cez steny pressu hromové vrieskanie z kabíny. Bodka.

To najhoršie na tlačovke len malo prísť. Do pressu vstúpil Tittel a po tom, čo najprv prerušoval jedného z pýtajúcich sa, nepochopiteľne ukončil tlačovku.

Hm… Tittel je členom vlády, za éry ktorej zabili novinára, takže to je asi najmenej, že spoza chrbta pracujúcich novinárov vtrhli do pressu ako komando hráči Ružomberka, ktorí hlava-nehlava oblievali, čo sa dalo. Schytal to hlavne štáb webovej stránky DAC-u. Ja som dostal takmer infarkt pri ich vbehnutí…

Za oplátku som Tittela poslal von aj s jeho družinou, aby nám takýmto spôsobom nebránili v práci. Bol som maximálne tvrdý k nemu a keď nechcel pochopiť, tak som sa ho opýtal, či mu mám k odchodu z pressu pustiť maďarskú hymnu. Tejto vete už rozumel a odišli, súdim, že pochopili, že to sakramentsky prehnali.

A čo zápas? Po tom, čo sme získali striebro som vyslovil želanie, aby sme dôstojne odohrali posledné tri kolá, lebo ešte nie je koniec sezóny a teraz si budujeme základy, aj mentálne, na ďalšiu sezónu a na zápasy Európskej ligy.

 

Záver

Prvé dva zápasy sme nezvládli, a to veľmi.

Analýza včerajšieho?

Prestávam chápať čo sa deje, a len sa modlím, aby to týmto zápasom už skončilo.

Pomôžem si názvom piesne od Rolling Stones: Sad, sad, sad.

Podporujem Jakuba Čavoja a jeho kolegov v boji proti korupcii v slovenskom futbale!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább