12 cikk, ami érdekelhet a júniusi Klikk Outból!

Címlapkép: Fekete Nándor

A napokban megtalálod júniusi számunkat a szokott helyeken. Júniusban is gazdag és színes tartalommal jövünk, több tucatnyi oldalon.

Lapozzunk!

EDITORIAL


Níma-változás!

 

„Kitapinthatóan történik valami. Létrejött egy szakadék, az egyik oldalon ássák befele a széleit, hogy legyen nagyobb. Utánunk a kínözön, szemellenzővel szép az élet. A másik oldalon abból építenek tájat.”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


Kia Proceed 1.4 GDi

 

„Menet közben arra gondoltam, ez a kocsi teljesen rendben van. Amiben semmi meglepő nincsen, egyszerűen hozza a Kia színvonalát. A beltér tetszetős, a váltó feszes, ahogy a futóművek is. Az egy-négyes turbós motor pedig elég – ha odalépünk neki, akkor izmosan mozog.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

NAGYINTERJÚ


Az újonc bátorságával vág neki a MOL Ligának a bajnok női kézilabdacsapat – Interjú Horváth Zoltán klubelnökkel

„Ritkán van jobb érzés annál, mint amikor valósággá válik az, amit korábban megterveztünk. Három éve, amikor újjáalakítottuk a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapatot, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy feljussunk a második ligából az elsőbe. A következő idény célkitűzése a tisztes helytállás volt, idén pedig azt mondtuk, célozzuk meg a cseh-szlovák élvonalat, a MOL Ligát.”

 

Szerző: Kiss Balázs / Fotók: Fekete Nándor

EZTHALLGASDMEGË


Nyári fesztiválok (3. rész, Csehország)

 

„Mi van, ha azt mondom: egy többnapos fesztivál, vagy egy összművészeti együttlét képes megváltoztatni az életed? Mi van, ha azt mondom, hogy az ott töltött napok olyan hatással lesznek rád, ami folytán olyan tulajdonságaidra és képességeidre derül fény, amiről sosem hitted volna, hogy benned van, és életed fekete-fehér filmje sosem borult volna színesbe?”

Szerző: Kovács Ákos

KÜLÖNVÉLEMÉNY


Csernobil (2019)

 

„Az alkotók remekül ábrázolják a fontossági sorrendet a pártérdek és az emberi élet értéke között – 36 óra telik el, míg Pripjaty lakosságát egyáltalán elkezdik evakuálni. Az első epizód leginkább emlékezetes momentuma számomra, amikor a kisgyermekes családok gyönyörködnek a távolban lángoló erőmű látványában, a legkisebbek pedig boldogan táncolnak a mindenfelé szállingózó, radioaktív hamuban. Az ember hátán a hideg kezd futkározni, a lassított képkockák láttán…”

 

Szerző: Këri

GASZTROBETYÁR


A (K)akadémia konyhája

 

„Az alapiskola elvégzése után, mire feleszméltem, egy fakanállal a kezemben pincér-szakács szakon, a somorjai szakközépiskola konyhájában találtam magam! Lehet, hogy majd egyszer az iskolai éveimre is visszaemlékszem egy külön rovatban, ám most térjünk vissza a Kakadémiához. Sokan tudják, de talán sokan nem, jómagam vagyok a megálmodója és egyben a tulajdonosa is életem eddigi legnagyobb és legszebb művének, a Kakadémiának.”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Fekete Nándor

SPORTOS


Rekordok éve, avagy a gegenpressing hódítása

„Bár sokszor az volt az ember érzése, a szurkolók szkeptikusak Hyballa stílusa és eredményei láttán, és nem érzik az előrelépést, az eredmények magukért beszélnek. A csapat három fordulóval a vége előtt bebiztosította a történelmi második helyet, meccsenként átlagban fél góllal többet lőtt, mint tavaly (összesen 17-tel), mindezt a CIES futballkutató intézet szerint az Európában hatodik legalacsonyabbnak számító 22,96-os átlagéletkorral.”

Szerző: Marczibál Levente / Fotó: Örzsik Ödön

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Édes kis semmiség – Homeopátia a kísérletek mérlegén (II. rész)

 

„Rengetegen vizsgálták már a különféle homeopatikumok hatékonyságát, különböző kísérleti módszerekkel, több vagy kevesebb résztvevő alannyal az évtizedek során. Az eredmények nem kevés esetben egymásnak homlokegyenest ellentmondtak. Nem csoda, ha az emberek összezavarodnak ilyenkor. Ám – ahogy többek között Ben Goldacre Rossz tudomány című könyvében rámutat, nem árt tudni, hogy nem minden kísérlet egyformán „minőséges”. Az egyik viszonyulhat úgy a másikhoz, mint a menzás szaftos hús a Michelin-csillagos séf kreálmányához.”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Elements.envato

BABA-MAMA


„Én szeretek nyílt lapokkal játszani…“ – interjú Ördög Nórával

 

„Amikor benne voltunk ebben a küzdelemben, akkor még nem éreztem elérkezettnek az időt, hogy kiálljak az emberek elé és felvállaljam a helyzetünket. Valószínűleg egy olyan hatást, sajnálatot váltott volna ki az emberekből, amire a legkevésbé vágytam abban a helyzetben. Az újságírók által ért vájkálódós kérdések és vádak, miszerint a karrierem fontosabb, nagyon fájtak, pedig egyébként kevés olyan téma van, ami így hat rám.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotó: Hodosy Péter

APU(CI)RÓKA


Anyu, Apu, én csak szép emlékeket akarok!

 

„Nekem se volt kis meló, mire kiválaszthattalak benneteket. El kellett végeznem a világegyetemet, mire megérkeztem. Azután, mikor megszülettem, tudom, eleinte olyan szigorú és komoly voltam, mint egy szívroham. De akkor még nem voltatok számomra mások, csak ugyanolyan fölnőttek, mint a többi száz- meg százezer. És azt hittem, szükségem sincs rátok. Ahogyan nektek se énrám. Számotokra én is csak ugyanolyan Róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De aztán már tudtam, ha megszelídítetek, szükségünk lesz egymásra. Egyetlenek lesztek számomra a világon. És én is egyetlen leszek a ti számotokra… Tudom, Apu, nagyokat csak pontosan idézünk, de ezt nem lehetett kihagyni, magamévá kellett tenni! :-)”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Horen

MERT NŐNEK LENNI JÓ


Az anyamentő hadművelet

 

„A következő hetekben nem vetem be reggelenként az ágyamat, a pizsamámat és a szennyest a földre dobom, a fürdőszobát csatatérré változtatom és gondosan figyelek arra is, hogy rendszerint miattam késsen el anya a munkából. A tízóraimat meghagyom, ami hatalmas, szinte már emberáldozat, mert kopognak a szemeim az éhségtől, de ilyenkor csak anyára gondolok, nem szabad feladni, nem szabad feladni! A leckeírást rendszerint kihagyom, cserébe szépen gyűlnek a fekete pontjaim, majd az ezekért  járó kiérdemelt jegybéli dicséret. Anya tombol, mérgesnek mutatja magát, de én látom rajta, ahogy újra életre kel.”

Szerző: Bartalos Tóth Iveta / Fotó: Elements.envato

HÓNAP NŐJE


Váradi Erika

Mik a legértékesebb tulajdonságaid?

Véleményem szerint nagyon barátságos és segítőkész vagyok. Nehéz helyzetekben mindig a barátaim mellett állok, ezenkívül szívesen segítem a szegényebb családokból jött gyerekeket, vagy próbálom megmenteni az elkóborolt állatokat.

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotó: Szabó Péter Pál

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább