Megjelent az új ImiAFan-lemez!

Új bakelit gördült ki Videnie címmel Végh Imi és Bernáth Miki, vagyis az ImiAFan stúdiójából. A lemezen egy kortárs hazai költő verseinek megzenésített változatai hallhatók, de hangzásban friss, minőségi, iránymutató, szintitémás (remek)mű. 

Imit ismerhetitek már egy korábbi videóinterjúnkból, ahol a bakelitlemezek iránti szeretetéről, saját kiadójáról, valamint az eddig megjelent szerzeményeiről beszélt. Az új kislemez, igaz, nem a 4mg records-nál látott napvilágot, de a zenék ízig-vérig a jól megszokott ImiAFan-hangzást adják.

A Videnie-ről, a lemez születéséről kérdeztem a projekt szellemi atyját, Végh Imit.

Itt ez a szépséges limitált darabszámú lemez, ami már az első hallgatás után is a gyűjteményem egyik fontos darabja lett. Bemutatnád, kérlek, az olvasóknak is?

Június elsején a francia Falco Invernale Records kiadónál jelent meg az új minialbumunk „Videnie” („Látomás”) címmel. A lemez 6 számot tartalmaz, amelyből Mikivel 2 dal közös szerzemény. A lemezen a szlovák prózaíró, költő, Ivan Štrpka verseit zenésítettük meg sajátos ImiAFan stílusban. Leginkább úgy jellemezném, hogy egyfajta minimal synthpop, technopop, illetve electropop összefonódás.

Mi ihlette a lemez létrejöttét?

A ihlet nálunk mindennapi. Az érzés, ami arra késztet, hogy zenét csináljunk! A lemez hanganyaga 2015-től egészen 2018-ig készült, tehát minden évben született egy-egy szám. Ezután 1 teljes évig tartott az egész procedúra, amíg a lemez megjelenhetett. A kiadónak elküldtem kb. 10 számot, amelyekből 6 került végül rá. 

Számomra érdekes, hogy felvidéki magyarként, szlovák szöveggel Franciaországban jelennek meg a zenéink vinylen.

A lemezből 300 darab létezik összesen. Hol lehet őket megszerezni, mielőtt elfogynak?

Itt, Szlovákiában egypár darab bekerül a Wagart disztribúciójába. De akár nálam, akár Mikinél is beszerezhető, amíg a készlet tart. Külföldön főleg német lemezboltoknál lehet beszerezni a lemezt. Ilyen az AnnaLogue Records, a HHV.DE, vagy a KERNKRACH.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább