Ingyenes iskolai étkezés? Csak ha kérvényezték

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Érdemes tudni: noha az állami hozzájárulásnak köszönhetően szeptembertől ingyenessé válik az ebéd, az étkezési juttatásban csak azok a gyerekek részesülhetnek, akik számára a szülők bejelentkezési kérelmet nyújtanak be az iskolai étkezdébe. Akiket szüleik nem jelentenek be, azok számára nem készül ebéd.

Az alapiskolák honlapjain már augusztus derekától elérhető az erre figyelmeztető információ.

Aki tehát eddig még nem adta le a gyermeke iskolájának weboldaláról letölthető, erre szolgáló formanyomtatványt, és szeretné, ha a gyermeke ingyen ebédelne az oktatási intézményben, azt még tanévkezdés után is megteheti az iskolák étkezdéjében.

Fontos információ az is, hogy a gyereknek az 544/2010 számú SZK MSZCSM hatáskörébe tartozó támogatásokról szóló törvény értelmében (T.t. a működési juttatásokról) joga van az 1,20 €-val csökkentett illetékre (juttatás az étkezési szokások fejlesztésére), de csak abban az esetben, ha az alapiskola oktató-nevelő folyamatában részt vesz, és átveszi az ételadagot.

Ez a gyarkolatban (és a törvény értelmében) azt jelenti, hogy amennyiben a gyermek nem vesz részt az oktatáson (beteg, más okból nem megy iskolába), a szülő vagy köteles a diák ebédjét időben lejelentenivagy meg kell térítenie az étkezés teljes díját.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább