Dunaszerdahelyen is bemutatkoztak négy ország kutyás rendőrei

A Csallóközben zajló kutyás rendőrök nemzetközi találkozójának résztvevői hétfőn Dunaszerdahelyen a sajtó munkatársainak hozták közelebb mindennapi munkájukat.

A cikk a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködés révén kerül közlésre.

Az Üzleti és Tájékoztatási Központban zajló találkozón Rajkovics Péter, a Perfects Rt. igazgatója üdvözölte a sajtó képviselőit, majd megkérte a szervezők nevében Csiba Tibort, a városi rendőrség parancsnokát, hogy mutassa be a Nyékvárkonyon zajló gyakorlat hátterét.

Csiba elmondta, kutyás rendőr kollégájuk, Csicsay Csaba kezdeményezésére szervezték meg a rendezvényt, amely a tapasztalatcsere mellett jó lehetőség a kapcsolatfelvételre is.

Csicsay elmondta, a gyakorlati tapasztalatok szerzése a célja a kétnapos találkozónak, s az új módszerek elsajátítása a kutyák kiképzése során. A cseh és szerb rendőrök is hasonlóan vélekedtek, s nagyon örültek a felkérésnek, hogy a Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség meghívására Szlovákiába érkezhettek számukra új szakemberektől tanulni.

Ami a kiképzést illeti, nagy különbségek az egyes országok szintjén a Kárpát-medencében nem tapasztalhatóak, de a jogi környezet különbözősége meghatározza, milyen módon lehet a kutyát a rendőri munka során segítségül hívni.

A cikk tovább folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább