B! B,B,B,B,B,B!

(„B” verziók univerzuma)

Az írás megjelent a Klikkout 2019/9.számában.

A: Végignézel velem egy szerelmes filmet vagy …

B! B,B,B,B,B,B!

A: Segítesz kiválasztani, hogy mit vegyek fel az esti partyra vagy…

B! B,B,B,B,B,B!

A: Kész a vacsora, megterítesz légyszi vagy …

B! B,B,B,B,B,B!

A: Az anyum hív telefonon, felvennéd kérlek vagy …

B! B,B,B,B,B,B!

A: Beszéljünk az érzéseinkről vagy…

B! B,B,B,B,B,B!

Sokszor olyan érzés keríthet hatalmába, hogy párkapcsolatunk nem más, mint a B verziók sorozata. Az előző cikkünkben olvashattátok a Mars- és Vénusz-lakók esetét a Föld nevű bolygón, akik a véletlenek kiszámíthatatlan összjátékának következményeként, teljesen más kultúrából érkezve és más alapanyagból gyúrva, mégis egymásba bonyolódnak, és elhagyva otthonaikat új, közös életet kezdenek egy harmadik bolygón.

Ám a harcos Mars-lakók és az érzelmes Vénusz-szülöttek története itt nem ér véget, hiszen a mindennapokban számtalan szituáció lép fel, mely során jellemünkön kristálytisztán rajzolódik ki őseink öröksége. Az ellentétes nézőpont, a dolgok más szemszögből történő megközelítése, a fontossági sorrend könnyen vitákhoz vezet, na de egy harcedzett Mars-lakó és kifinomult intelligenciájú Vénusz-lakó tisztában van azzal, hogy az apró konfliktusok nem a véget vetítik elő, hanem épp ellenkezőleg: előremozdítják a kapcsolatot.

A párkapcsolati dinamikát nem csak az összebújós esték, a szerelmes egymásra nézések és a békés időszakok mozgatják, hanem az összetűzések is.

Amiből akad szép számmal, hogyisne akadna, amikor a férfi sosem fogja megérteni, miért kérjük ki a véleményét a ruhapróba során, és utána úgyis azt a darabot választjuk, amelyik számunkra tetszetősebb. Vagy amikor értetlenül nézi élete szerelmét egy nagymonológ közepén, aki szerint kapcsolati válságba kerültek, mert már egy hete nem hangzott el a „szeretlek”, és múltkor a sorbanálláskor a hentesnél sem fogta meg a kezét.

Mi, nők, pedig nem tudjuk megérteni, miért nem lehet a koszos ruhát a szennyes kosárba dobni, a piszkos edényt pedig a konyhapult helyett a mosogatógépbe rakni. Ilyenkor dühös kifejezésekkel dobálózunk, sőt, nehezebb napokon megeshet, hogy azzal a bizonyos piszkos tányérral is.

Azt sem értjük, hogy ha szívünk egyetlen választottjával végignézünk X számú focimeccset (beleértve Szunyogszék-Görénypuszta osztályozó mérkőzését), miért néz ránk a világ összes fájdalmát visszatükröző arckifejezéssel, ha összebújva szeretnénk megnézni egy érzelmes filmet? Ha az A verzió simogatja lelkünket, miért választják ők kapásból a B lehetőséget?

Tisztában vagyunk az érzelmi evolúció különbözőségével, de akkor miért akadunk ki azokon a súrlódásokon, amiket épp ez a különbözőség generál?

Talán a válasz ott rejlik, ha visszakanyarodunk a kezdetekhez. Igaz, hogy a nők és férfiak több száz éve elhagyták bolygójukat, de őseink örökségével nem tudunk egyszer s mindenkorra leszámolni. El kell fogadnuk, hogy ez az örökség áldás és nem átok, a B verzió ösztönös reakció, nem pedig a másik fél szándékos leigázása. A harcos és Vénuszának közös élete sosem lesz állóvíz, hanem inkább egy hullámokkal teli vadvíz, melyben minden egyes hullám arra emlékeztet, milyen jó érzés újra felbukni, levegőhöz jutni és kettesben sodródni tovább.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább