KLIKK OUT: Úton az októberi szám, ajánlunk belőle 12 olvasnivalót!

Címlapkép: Ugróczky István

Elérkezett október közepe, elkészült aktuális számunk, melyben ismét számos személyiséget ismerhettek meg, számos területre nyerhettek egy csöppnyi betekintést, számos izgalmas szerzőnk segítségével.

Lapozzunk!

EDITORIAL


Ennyi volna csupán az eszed? Akkor ülj le, s egyél egy kekszet!

 

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés, nemde? Napjában százszor száz különböző szituációra tudnánk ráhegeszteni a profán és elcsépelt, de frappáns szállóigét. Ennyi hatökör tényleg sose volt, vagy csak nem volt villany a terráriumban? Tudja fene, de ha felmész a netre, ott más nem vár, csak a pernye meg a cefre. Mert füstöl az ész, és erjed az indulat, szeretni senki se kész, elpusztul a gondolat.

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


Terepre hangolva – Kia XCeed

 

„A Kia Ceed-et már mindenki ismeri. Egy megbízható, szép jármű. Az azonban eddig titok volt, hogy ennek a modellnek van egy ikertestvére.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ DOMONKOS PÁLLAL


A nagyudvarnoki srác, akit Csernus indított útjára, és Presser tett éretté

 

„Nem voltam ilyen szervezkedő típus, ebbe belecsöppentem. Olvastam Csernus Imre könyveit, és gondoltam, hogy nagyon jó lenne egy előadását megszervezni Dunaszerdahelyen, aztán megszerveztem. Ennek jövő áprilisban lesz tíz éve.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Ugróczky István

KLUBJÁRÓ


Felnőtt a klub, ahol mi is felnőttünk!

 

„Az összefonódásunk nyolc éve kezdődött, mikor a klub egykori menedzsere, Juhász Žolti kérte, hogy prezentáljuk Pozsonyban is, milyen a nyárasdi-dunaszerdahelyi techno életérzés. Ez egy nagyon tartalmas estéhez, majd négyéves rezidenciához vezetett. Havi egy alkalommal a kezünkbe kaptuk a dramaturgiát és külföldi fellépőkkel gazdagítottuk a programot a szinte mindig teltházas eseményeinken.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Szászi Dani, Jakub Gofjar

GASZTROBETYÁR I.


Fontos küldetés Prágában

 

„Lapigazgatónk és egyben az INPORTANTE birodalom egyik tulajdonosa, Gocoň Péter kérésének tettünk eleget, mikor a „csilli-villi” INPORTANTE CERAMICA & DESIGN showroom ünnepélyes megnyitóján tevékenykedtünk, és készítettünk pár falatot a közel száz fős vendégseregnek. Hogy zajlott a hosszú hétvége? Mindenképpen a legnagyobb rendben… :-)”

Szerző: Mundi Józsi

GASZTROBETYÁR II. – Konyháink húsz legdrágább alapanyaga (2. rész)


Fontos küldetés Prágában

 

„Ugye az előző részben már eléggé megfeszítettük a képzeletbeli „árgitárunk” húrjait, ám szinte biztos vagyok benne, hogy a mostani részben el is szaggatjuk a húrokat, sőt! Lehet magát a gitárt is izomból darabokra törjük olyan summák hallatán, amelyekbe némely alapanyagok, vagy gyümölcsök kerülnek. Mi „halandók” autót vagy luxusnyaralást veszünk annyiért, amennyit egyes kékvérű embertársaink egy vacsorára elköltenek!”

Szerző: Mundi Józsi

JEGYZET


Egy nap történései

 

„A felavatásnál kiürült egyik söröshordó ott lapult valamelyik irodában, a másik pedig a jól álcázott rejtekhelyen. Este össze is dugtuk a fejünket, hogy pani Komprovának, aki természetesen hitelezte nekünk a hordókat, hiányozni fog a leltárból. Ekkor gondoltam egy merészet, és felkerestem egy cseh gyereket, aki fél évvel idősebb volt nálam, és nagyon otthonosan mozgott a csukott ajtók kinyitásában. Megbeszéltük, hogy az a hordó nem maradhat abban az irodában, ahova tették, mert arra nekünk szükségünk van.”

Szerző: Szigeti Attila

JEGYZET


Szoboszlai tévedése és az MLSZ bakija

(Visszaemlékezés a magyar-szlovák meccsre)

 

„A párharc előtt több mint egy órával érkeztünk a Groupama Arénához, a vendégszektor mögötti részre, ahol a rendőrök és a szervezők betereltek bennünket egy kordonnal körbezárt területre azzal az utasítással, hogy várjunk türelemmel, jönnek majd értünk, és bekísérnek a stadionba. Mintegy 200 fős tömeg gyűlt össze, vegyesen szlovákok és felvidéki magyarok egyaránt. Atrocitás nem történt, de ahogy telt az idő, egyre türelmetlenebb lett a csoport, mert nem történt semmi, nem jött a beígért rendőri kíséret.”

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: Kertész László

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


 Amikor roppantul fáj – A csontkovácsolásról

 

„Rengetegen vagyunk irodakukacok, és végzünk ülőmunkát, képernyő előtt görnyedve egész nap. Nem csoda, ha időről időre, vagy akár huzamos ideje fáj a hátunk, nyakunk, miegymás. Néha panaszkodhatunk is emiatt nagyobb társaságban, és ilyenkor jó eséllyel elmeséli nekünk valaki, hogy neki a csontkovács mentette meg az életét, sokkal jobban érzi magát, miután tőle kijön. Akkor csak megéri bizalmat szavazni neki, és egyszer kipróbálni, abból még baj nem volt, ugye?”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Elements.envato

I LOVE ECO – Interjú Dobsa Melindával


Mire is jó egy bolhapiac? Ne a szemetes legyen a megunt tárgyaid végállomása!

 

„Az I love ECO csoport ma már nagyon aktív. Először csak pár emberrel indult, mára pedig egy olyan civil szervezetté nőtte ki magát, amely igen fontos hiánypótló tevékenységeket kezdeményez. Ilyen például a közösségi szemétszedés, faültetés, varrótanfolyamok szervezése, a népszerű Bolhapiac és a Gaia-fest, ami egy környezetvédelmi fesztivál volt.”

Szerző: Kürthy Judit

HÓNAP NŐJE


Gajdosík Rebeka

 

Mondd el nekünk mi mindent kóstoltál meg a vásárban, mi az, ami a legkevésbé ízlett?

A kacsamáj, a töltött káposzta, a murci, vagyis a burcsák, a frissen csapolt kofola számomra elengedhetetlen. A vásár időszaka alatt nincs diéta!

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotó: Szabó Péter Pál

HAVI KREATÍV


A selyemfestés csodákra képes! – Tarcsi Alica munkái

 

„A kendők, mandalák festésekor főleg a különféle formák és színek ihletnek meg. Kendőn leginkább a virágmotívumokat szeretem, és nagyon ügyelek a színek és formák összhangjára. A mandalák festésekor inkább az a fontos, hogy milyen szellemi, vagy fizikai területet szeretnék vele erősíteni.”

Szerző: Kürthy Judit / Fotó: Ugróczky István

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább