Ennyi volna csupán az eszed? Akkor ülj le, s egyél egy kekszet!

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/10. számban.

Borítóterv: Gocoň László

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés, nemde? Napjában százszor száz különböző szituációra tudnánk ráhegeszteni a profán és elcsépelt, de frappáns szállóigét. Ennyi hatökör tényleg sose volt, vagy csak nem volt villany a terráriumban? Tudja fene, de ha felmész a netre, ott más nem vár, csak a pernye meg a cefre. Mert füstöl az ész, és erjed az indulat, szeretni senki se kész, elpusztul a gondolat.

Ha pusztán bezzegezni akarsz, csak tessék, csak tessék, de annak annyi értelme van, mint a Hold hátulján várni a földfelkeltét. Hisz nincs az a világ, ami jobb lett volna, mint a mai, se az a hely, ahol könnyebb lenne folyton panaszkodni.

Ha több zsozsó kell, mész lejmolni külföldre, de ha több értelem? Popper nem kerül a tenyeredbe. Kényelmesen tetteted az okostónit, ki a Facebookon osztogatja a Coelhót meg a csillámpónit. Mutatóujjnyit használsz, mikor ott az egész kezed, cselekedni kéne, de csak eteted a gyűlöleted.

Nincs az az érme, mit hajlandó volnál megforgatni, csak ha egyből kettő lesz belőle, és lesz mit mutogatni! Felebarátodat inkább pereputtyostul elfogatnád, minthogy kíváncsi légy rá és elfogadnád. Kiakadsz az ótvar hejesírástól, de nem vagy képes többre a nyálas, hülye sírástól!

Kétezer ismid közül egyre sem vagy büszke, sárga fejjel örülsz nekik, de közben irigyled, szúrja a szemed a tüske. Úgy hiszed, mindenki alád való, mert benned a létra, közben  te vagy az alávaló, szennyes cédra.

Caps lockkal ordítod, amit akarsz, mert szabad a véleménynyilvánítás, én meg azt mondom, menj a szabadba, mások között árkot ne itt áss!

Szemöldököddel is csak öldökölnél, de nem látsz tovább a szöszös köldöködnél. Egyszerűbb vagy, mint a szmajli, amit küldözgetsz, a réteg benned annyi, hogy azzal jobb, ha nem dicsekedsz.

Sorba álltál az készért, hogy dolgod már ne legyen semmi. De ha annyi eszed van, hogy a füleden kifér, akkor azt nem kéne osztogatni!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább