ANKÉT: Férfivélemény: Sminkeljünk vagy se?

A nők körében felkapott téma a sminkelés, a frizura, a ruházat, a megjelenés. Van, aki az erős sminket és a kihívó ruhákat szereti, ugyanakkor van, aki a szolid, visszafogott megjelenés mellett teszi le a voksát. De vajon mi erről a véleménye a férfiaknak? Van egyáltalán értelme minden áldott reggel időt szánnunk az aprólékos smink elkészítésére? Vagy ők inkább az „igazi” arcunkat látnák nap mint nap? Három férfit kérdeztünk erről, akik hivatásukból kifolyólag mind sokat mozognak hölgyek társaságában, így látják, mi az, amit mi, nők helyezünk előtérbe. A következő kérdéseket tettük fel nekik:

Sminkelje magát egy nő vagy se?
Mi az „elvárásod” a párod megjelenését illetően?

 

Pálffy László „Lepke”
ceremóniamester

 

1.Igen, lehet használni sminket minden nőnek, de inkább ez egy esküvő vagy valamilyen rendezvény alkalmával készített smink legyen, mint a mindennapokban készítettek. Egy nő legyen természetes. Igazi áldás, ha a valódi énjét meg meri mutatni! Úgy gondolom, nincs is annál jobb érzés, mint amikor egy olyán nő mellett ébredsz reggel, aki nem használ sminket…  Persze, a smink feldobja minden nő arcát, de a természet alkotta szépség az igazi csoda.
Többször megfordultam már Londonban. Ott a fiatalok nagyon erős sminket használnak, de vajon mi lehet a smink alatt? Észrevételeim alapján mostanság itthon is egyre több lánynak van nagyon erős smink az arcán. Szerintem a szolid smink sokkal többet ér, mint a nagyon erős, mondhatnám erőltetett.


2. A párommal mindketten szeretjük a divatot. A szép ruha, jó cipő, vagány kinézet fontos számunkra. Hála Istennek, ő nem használ sminket! 🙂 Természetesen néha, amikor olyan alkalom van, ő is sminkel, de szolidan, nagyon szolidan… 🙂 Ceremóniamesterként sok esküvőn veszek részt és úgy látom, hogy a smink alap, hozzá tartozik a hölgyek megjelenéséhez. Sok nő egy tökéletesen elkészített sminkben sokkal inkább nőiesnek érzi magát. Magabiztosabbak, könnyebben kibontakoznak általa.


Rózsár Vince
szerkesztő, fotóriporter

 

1. Ahogy sok mindenben az életben, ebben a kérdésben is azt tartom fontosnak, hogy attól jobban érzi-e magát az illető, vagy sem. Sosem szerettem az elképzeléseimet senkire se rákényszeríteni, itt sem változik a véleményem. Fotósként szeretem a természetes szépséget, de a hétköznapokban használt finom, természetes, vagy az alkalomhoz illő egyedi smink ugyanúgy lehet szép. Ugyanakkor azt vallom, a kevesebb néha több – magyarán: ha lehet, ne legyen túlzásba véve, ne érjen meglepetés, amikor lekerül az „arctakaró”. 


2. Röviden: őt ismerjem fel melegítőben, kosztümben, vagy éppen farmerben. Ne mást akarjon utánozni, hanem az egyéniségének, stílusának megfelelően öltözzön. Egy új ruha vásárlása esetén sem érhet túl nagy meglepetés, ha ismerem már a páromat.

Általánosságban igaz „az, aki szép, az reggel is szép” dalszöveg – reggel nem lehet kizárni a kócos hajat, vagy este a fáradt, táskás tekintetet – de elvégre nem a divatbemutatók mólóin éljük a mindennapi életünket. Aki a mindig tökéletes párt keresi, az vagy csak randizzon a kiszemelttel, vagy ébredjen fel az álomból: olyan nincs a valós életben. Fontosnak tartom az ápoltságot, de ebben is úgy gondolom, a kölcsönösség elvének kell érvényesülnie – ha elvárom mástól, igyekezzek én is mindent megtenni. És egyet ne feledjünk: ahogy mi sem, más sem tökéletes.


Pataky Ádám
színész

 

1. Én inkább a smink mennyiségében határoznám meg a kérdést. A nők különböző okok miatt sminkelnek. Ma már nem csak a férfiak hódítása végett vagy az illem és egyéb eseményeken való megjelenések miatt festik ki magukat. Manapság a nők, nőkkel szemben is kihívást tapasztalnak. Emiatt sokszor túlzásba esnek. Ahogy a férfiaknál is, úgy a nőknél is létezik a dominancia. Eközben számunkra (férfiaknak) manapság már a minimál az elegendő. Ezt sok nő még nem tudja kezelni, mivel régen még mások voltak az igények.

Természetesen minden hölgynek meg kell jelennie valahogy, de elég egy egyszerű natúr smink, ami a szemeket és a mosolyt is kiemeli. Ráadásul nem öröm számunkra, ha akár virtuálisan, akár élőben mást látunk, mint ami valójában a maszk alatt van.


2. Alapvető számomra, hogy nem akarom senki jellemét megváltoztatni. Mindenki maradjon olyan, ahogy jól érzi magát. Feleségem életvitele és külalakja tökéletesen megfelelt a kapcsolatunk elején, így máig sok mindenben egyetértünk. Ennyi a titok. Ha az elejétől létezik az összhang, akkor később sem lehet ezzel probléma. Számomra az extrém, sportos vagy elegáns ruhák egyaránt tetszenek, minimális sminkkel és nulla szájrúzzsal. A természetes ajkakat szeretem nap, mint nap csókolni és látni. A rúzs ugyan kiemeli a szájat, de egyben elveszi a figyelmet a valós ábráról. A lényeg, hogy egy nő egészségesen szeresse önmagát, bátran viselje a színekben pompázó bármilyen ruhát, tükrözze önmagát és akkor nincs lehetetlen.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább