12 cikk és interjú az évzáró Klikk Outból!

Címlapkép: Ugróczky István

Itt az év utolsó Klikk Outja, tele ropogósabbnál ropogósabb témákkal és interjúkkal. Olvassátok szeretettel! Aztán meg töltsétek az ünnepeket békében, nyugalomban, pihenjetek eleget, hogy elbírjatok velünk a következő esztendőben is!

Lapozzunk!

EDITORIAL


Lányom, Jonathan Livingston, a sirály a szabadság jelképe!

 

„Röviden összegzem, hogy szerintem mi történt itt az elmúlt harminc évben. A teljesen elszállt, logikátlan kommunista rendszert, amely az Alkotmány 4-es számú törvénycikkelyével legitimálta a tolvajlásokat és a törvénytelenséget, egy olyan korszak követte, amelyben fokozatosan főleg a nómenklatúrás kommunista disznók és azok gyerekei, továbbá egyes bűnözői csoportok kerültek hatalomra (főleg gazdasági téren). A szabadon gondolkodó, ügyes, kreatív és karakteres embereknek a sok akadály ellenére is megvolt az esélyük az érvényesülésre. Ők alkották és alkotják a jó oldalt az országban, de az állam arculatát és karakterét különösen karaktermentes emberek határozták meg.”

Szerző: Poór Tibor / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


Kia Sorento 2.2 CRDI GT-LINE

 

„Ahogy gurultam, próbálgattam a váltót, úttartást, fokozatokat, meg a beltér kapcsolóit, közben végig az a csalhatatlan érzésem volt, hogy ezt elfogadnám.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ FICZA JÁNOSSAL


Apu-kalipszis: A sztereotípia szerint a férfiakat nem érdeklik a gyerekek – hát dehogynem!

 

„A gyereknevelésből is ki tudjuk venni a részünket, beszélhetünk az érzelmeinkről, kimutathatjuk azokat a gyerekünk, a párunk vagy a barátaink felé is. Sőt, ami korábban elképzelhetetlen és ciki lett volna, most már természetes, hogy férfiak ülnek a kocsmában és a gyerekeikről, a gyereknevelésről beszélgetnek. A sztereotípia szerint a férfiakat nem érdeklik a gyerekek – hát dehogynem! Pszichikailag és fizikailag is egészségesebb, ha ezt helyén kezeljük.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Ugróczky István

KLUBJÁRÓ


A Soul Hunter Music Club

 

„A Soul Hunterbe érve azonnal magával ragad az érzés, hogy jó helyen vagy, innen nem kell tovább menni. A 150 négyzetméteres klubban kellemes a klíma, színekben dominál a fekete és a piros, a falakon csodás tattoo art képek lógnak. A bejáratnál telematricázott csocsóasztal fogad, továbbérve a darts, a zenegép és a nagyszerűen felszerelt színpad fényeinek játéka ejt ámulatba. A színpadtól távolabb eső helyen állnak a padok és asztalok, amelyek egyfajta intimebb, izolációs érzést adnak, ha párban, vagy baráti társasággal érkezel. A klubban tisztaság uralkodik, és erősen sugallja, hogy itt kultúra folyik a javából.

A klub rockkocsmaként kering a köztudatban, de ennél sokkal több. Nyitott mindenféle hangszeres élőzenére, pláne ha az hazai.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Ugróczky István

KÜLÖNVÉLEMÉNY


Közös elfojtásaink

 

„A magyar Spektrum csatornán futó, Tabukról tabuk nélkül c. sorozat második évadja ősz végén debütált. Az első szezon is bővelkedett emlékezetes pillanatokban, szereplői nyíltan beszéltek életük rossz döntéseiről, másságukról, különbözőségükről, kríziseikről, küzdelmeikről és felülkerekedésükről – olyan őszintén, ahogy azt korábban még nem tették. A készítők maradtak az eredeti koncepciónál és a tárgyilagos hangvételnél, így a második évad sem épp habkönnyű témákat dolgoz fel.”

Szerző: Keri

GASZTROBETYÁR


A karácsonyi halászlé

 

„Már annyi élményt nyújtott a halászlevünk, és még mindig csak rotyog a bográcsban, vagy gőzölög a konyhákban. Amennyiben elkészült, adjunk neki kellő tiszteletet, és terítsük meg asztalunkat kellőképpen az ünnephez, majd közösen üljünk elé, és faljuk fel a bográcsunk, vagy a fazekunk tartalmát, miközben jókat dumálgatunk. Szerinted hamarabb megkóstolja a kis lurkód a halászlevet, ha vele horgásztál, vele pucoltad meg a halat, együtt tüzeskedtetek, majd együtt bográcsoztatok? Biztos lehetsz benne!”

Szerző: Mundi Józsi

JEGYZET


A szürke hétköznapok

 

„Tehát, ha valami repülőgépet észleltek a radarjaink a légtérben, ami az általunk védett városok vagy objektumok felé közeledett, azonnal szignált fújtak, s akkor 3 perc alatt mindenkinek a helyén kellett lenni. Volt, hogy pizsamában, volt, aki vécézés közben, de a helyén és csinálni a feladatokat. Szignál ŽICHOVICE: 3 perc alatt mindenki elfoglalja a helyét, a kaszárnyát lekötik a villanyhálózatról és saját áramfejlesztőt kapcsolnak, a rakéták elektronikai rendszere bekapcsolva.”

Szerző: Szigeti Attila

SPORTOS


Háború a fehér vonalon kívül 1. – A szurkolói kultúrák sokszínűsége

 

A leggyakrabban elhangzó jelzőkből Dunát lehetne rekeszteni, hiszen az egyszerű nézőnek, a labdarúgással
szimpatizáló, sportszerető embernek nem azt jelenti a foci, amit egy ultrának, vagy ahogy őket a laikusok nevezik: a keménymagnak, akik csak a balhé miatt járnak meccsre! Lényeges kérdés a szurkolók identitása, ugyanis az átlagember meglátásában a szurkoló az szurkoló és pont. Sőt, fanatikus szurkolónak lenni vagy szurkolói csoporthoz tartozni önmagában nem meghatározó, ami igazából megkülönbözteti, és egy nagyon konkrét identitást hoz létre, az egy konkrét csapat szurkolójának lenni.

Szerző: Bögi Róbert

SPORTINTERJÚ


Isten hozott, Puskás Aréna!

 

„Büszkeség – eltekintve attól, milyen helyet foglal el a magyar labdarúgás a világ futballjában, figyelmen
kívül hagyva a klubcsapatok nemzetközi porondon nyújtott teljesítményét, az NB1-es mérkőzések alacsony látogatottságát, az aréna kapujában állva mégis ez a szó jutott eszembe a leggyakrabban.”

Szerző: Kiss Balázs / Fotó: Szabó Péter Pál

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Amikor a barack keserű

 

„Visszatérve a Laetrile-re: a gyógyszer egyáltalán nem ártalmatlan. Sajnos remek példa arra, hogy az, hogy valami „természetes” forrásból jön, nem garantálja azt, hogy veszélytelen. Alapanyaga az amygdalin, melyet a sárgabarack magjából nyernek. Ennek bomlásterméke  a mérgező hidrogén-cianid, mely nagy mennyiségben komoly mellékhatásokat von maga után. A betegnél hányinger, szédülés, magas vérnyomás, idegi- és/vagy májkárosodás, extrém esetben akár kóma vagy halál is felléphet.”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Elements.envato

 

APU(CI)RÓKA


Ha én egyszer kinyitom a számat…?!

 

„Beszél magyarul?” – kaptam az akkor 10 hónapos Rókusra vonatkozó, ironikus kérdést az egyik kedves kollégámtól, mikor az egyik találkozónkra őt is magammal vittem. Mivel az a találkozó tulajdonképpen arról szólt, hogy két másik kollégánk házasságát ünnepeltük, és nekem bébiszitter híján magammal kellett vinnem, tartottam picit tőle, hogy majd ő kerül a középpontba, de Rókus olyan volt, mint azelőtt még talán soha: udvarias.

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Horen

HAVI KREATÍV


Pénzes Kati kisszütyői és a tudatos életmód

 

„Az életmódváltás még mindig folyamatban van, mert mindig van hova fejlődni, mindig tanulok valami újat az úton, amit beépíthetek az életembe. A tudatosabbá válás útjára azonban kb. 13 évvel ezelőtt léptem, mikor egy ajándékba kapott kézműves szappan mindent megváltoztatott. Ez a szappan döbbentett rá, mennyivel jobbak a természetes dolgok és az üzletet is ugyanazzal a márkával kezdtem. A szappan neve egyébként az volt, hogy „KARMA“ .”

Szerző: Kürthy Judit / Fotó: Ugróczky István

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább