Hyballu, ako psychológa, čaká pred Slovanom veľká profesionálna výzva!!!

FOTKY: ISTVÁN UGRÓCZKY
ČLÁNOK V MAĎARSKOM JAZYKU: bit.ly/2Y4fSFm

Tém do článku je viac ako dosť, a preto k prvému polčasu len krátko. Takéto podpriemerné výkony oboch mužstiev len potvrdzujú nízku úroveň jesennej časti Fortuna ligy a nedajú sa obkecať ničím. Vyvolávajú nedôveru divákov, možno subjektívnu, ale oprávnenú. Bodka.

Druhý polčas priniesol už našu neodškriepiteľnú prevahu a to po všetkých stránkach. Okrem náhodnej prvopolčasovej tutovky, po individuálnej chybe nášho obrancu, hostia ukázali typický polotovarový futbal, plný problémov s elementárnymi futbalovými činnosťami.

Nitra mala šťastie, že sme nastupovali po šoku z Michaloviec, vrátane prípadov Kružliak a Koštrna.

Ľutujem bývalých hráčov Nitry, Ľuba Moravčíka (neskôr hráč napríklad Celticu Glasgow) a jemu podobných, keď sa musia pozerať na to, kto všetko dnes oblieka dres Nitry (česť výnimkám), a aký výkon nazve ich tréner dobrým.

 

Naše mužstvo

Kto mal pochybnosti o dosahu prehry z Michaloviec, tak ten už dnes vidí, že ten zápas brutálne odhalil aj naše nefutbalové problémy. Dnes z mojej strany jedna poznámka smerom k trénerovi, v ktorej v podstate nadviažem aj na moje staršie myšlienky.

Mužstvo je plné mladých hráčov, ktorí bohužiaľ – ale platí to celkovo (česť výnimkám) na slovensko-maďarský stredoeurópsky región – nepoznajú mantinely ani z ľavej a ani z pravej strany. Aj tí najlepší slovenskí futbalisti hrajúci v top európskych mužstvách, kde sekajú dobrotu, po príchode domov, sú schopní doma ,,v krajine bordelu“ robiť bordel…

A čo naše, zatiaľ malé provinčné hviezdičky v štáte, kde hlavným mestom je jedna veľká dedina?

Kde niet pevnej ruky, či už trénerskej alebo ,,trénerovej pravej ruky“,  tam niet disciplíny a pokory. Je len svet nezrelých chlapcov, kde sú chalani niekedy nekontrolovateľnými pánmi všetkých prsteňov. Mnoho našich športovcov, mladíkov, nemá v krvi to, čo si k trénerskej nemeckej teórii naštudoval a na čo bol v praxi zvyknutý Peter vo svojej vlasti.

Myslím si, že by sa Peter mal hlbšie zahľadieť do témy, kde sa dozvie o čom je táto krajina.

Vzhľadom na to, aký má tím, by snáď potom mohol vložiť do svojej činnosti viac konzervatívnej pedagógie a psychológie.

Nomináciu Koštrnu na kapitána som svojho času kritizoval, pretože sa podľa mňa na tento post absolútne nehodil. Vtedajšia nominácia Koštrnu bola podľa mňa vtedy súčasťou skôr experimentálnej psychológie, ako pragmatického rozhodnutia.

Mimo iných aj tému Koštrna viac rozoberieme v pondelok natáčanom SzerdaHelyzet so Szigim.

Ešte Peter… Ako psychológa ho čaká ho pred Slovanom  veľká profesionálna výzva!!! Asi najväčšia počas pôsobenia v našom klube. Držím mu palce!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább