Közösen hozzuk helyre a rendellenességeket | Interjú

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

A cikk megjelent a Klikk Out 2013/01. számában.

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, az eredeti hangulatának ás üzenetének megőrzése céljából viszont nem módosítottunk rajta.

Könnyen megtörténhet, amikor olvassák e beszélgetés sorait, hogy a mondatokból kisebb- nagyobb szubjektivitásomat és részrehajlásomat érzékelik majd a riportalany felé. Egy pragmatikus okom volt rá, a riportalany úgymond helyrehozott. Szándékosan mondom, hogy helyrehozott, mert a riportalany kerülte a meggyógyított szót. És hangoztatta – Ez a terápia nem helyettesíti az orvosi kezelést. És amondó volt, nem kell, hogy szemrebbenés nélkül elhiggyék, amit elolvasnak az elkészített interjú során. Egy biztos, szerintem Lukács Béla mondanivalója mindenki számára minimum… elgondolkodtató és inspiratív.   

Béla, kezdeném azzal, hogy mit észleltél, amikor beléptem a helyiségbe?

Azt észleltem, hogy nem vagy magabiztos a test és a nyak tartása miatt, s ez által kisebb-nagyobb gátlásokkal léptél be. Azt éreztem, hogy önbizalomhiányod van ez miatt, s szeretnéd leküzdeni. Ezt próbáltam orvosolni. Kovács Magyar Andrásnak van egy kidolgozott, 108 fogásos chiropraktikus módszere, mellyel az egész testet kezeljük – ezt praktizáltam rajtad.

Hogy kezdtél neki?

Nem lehet a testnek csak egy részét kezelni, mert minden mindennel összefügg. Szóval a fejtetőtől a kislábujjig a fogásokkal sorba kell menni. Soha nem beszélek betegségről, mivel betegséget az diagnosztizálhat, akinek hippokratészi esküje van. Én információ átadásnak nevezném, melynek „mellékhatása” az, hogy meggyógyulnak az emberek… Te megbíztál ebben a gyógymódban, és saját magadat gyógyítottad meg.

Térjünk vissza magukhoz a chiropraktikai műveletekhez, melyeket végrehajtottál rajtam.

Elsősorban összehasonlítottam a sarkakat, megnéztem, hogy mennyire van elferdülve a medencecsont, és az alapján próbáltam korrigálni. Fel kellett lazítani a testet, nem szabad merev testnek nekiállni és rángatni. Benned is ezután lazultság érzet volt. Az első kezelésnél félelem is van, de te is, amikor másodszor jöttél, már bíztál bennem. És ez a fontos, mert amíg benned félelem van, addig fél elemre működsz. Tehát csak a fellazítás után jutott szóhoz a 108 fogás. A 108 fogás által látjuk, hogy mennyire vannak berakódva a nyirokutak. Ahol baj van, ott annyira más a frekvencia, hogy azonnal érezhető tenyérrel a gyulladás. Ilyen helyeken melegség van, és érezni a frekvenciazavarokat – ez a betegség helye.

Lukács Béla,interjú

Könnyű, nehéz vagy átlagos „kliensed” vagyok?

Fokozatosan kell ezt csinálni mindenkinél, nem lehet egyszerre, mert például a te esetedben, ahogy mondtad, nagyon régi problémáról van szó. Ilyenkor nem lehet fizikai erővel dolgozni, amely lényegében a kezelésnek csak a húsz százalékát teszi ki.

Amikor érezted, hogy a csigolyák a helyükre kerültek, ennek nyolcvan százaléka – energia. Ráhangolódom az energiádra és azzal együtt próbálom szinkronba visszamozgatni a csigolyákat.

Helyrehozod a rendellenességeket, az én esetemben olyat, amire az orvosok azt mondták, hogy csak műtéti beavatkozással lehetne, vagy sehogy.  Ez ellentmondásos…

Min alapszik a klasszikus medicina? Rengeteg mérő és diagnosztizáló műszert használnak, rengeteg vért vesznek. A diagnózis után következik a gyógyszerterápia. Az esetedben fájdalomcsillapítóval, izomlazítóval, porcképzőkkel, ózon injekciókkal… Tízszer, hússzor, harmincszor. Mindenki csak gyűjti a pontokat és az emberek fokozatosan romlanak le.

Egyre több a mozgásszerű probléma, ezt kellene nagyon gyorsan orvosolni, nem pedig pontokat gyűjteni.

Azt mondtad, hogy a testünkben lévő lerakódások kilencvenkilenc százaléka a helytelen táplálkozás miatt van, s hogy a cukor, péktermékek és a tejtermékek a legnagyobb károkozók… Hoztam neked egy kiflit, mindegy hogy kitől vettem, mert plusz-mínusz mindenhol ugyanez található. Mit látsz?

Nézd, ez a kifli egy gyorsfagyasztott tésztából készült, felfuttatták, súlya szinte semmilyen nincs, lehet egy-két deka. Ezeket csak csaléteknek használják, hogy bemenjenek az emberek az üzletbe… Búzalisztből készült, melyben legkárosabb anyag a glutén-sikér. A sikér határozza meg az egész anyagfelszívódást a szervezetben. A sikér egy ragasztó, és ragasztóként is viselkedik. Rátapad a vékonybélnek a bélbolyhaira, ezáltal az említett 108 elemnek, amiből fölépül az emberi szervezet, meggátolja a felszívódását, s egyensúlyproblémát okoz a szervezetben. Ez a kifli.

Évtizedek óta az élelmiszeriparban ezek voltak a régiónk pillérei. Péktermékek, cukor, tejipar… Ebből élt az egyszerű nép is. Te viszont azt mondod, hogy ezek a termékek voltak-vannak legrosszabb hatással az emberek egészségére. Miért?

Sok probléma a gyerekeknél mutatkozik. Amikor a kismama várandós, ezeket a táplálékokat fogyasztja. Minden gyerek lisztérzékeny, csak valakinél ki van mutatva, valakinél nem. Miután már olyan stádiumban van a lisztérzékenység, hogy ezt orvosolni kell, akkor írják elő, receptre, a sikérmentes lisztet… A másik nagy gond a cukor. Nem a természetes szőlő és a gyümölcscukor, hanem az összetett répa és a nádcukrok, melyek nem képesek rögtön felszívódni a szervezetben, belekerülnek a májba, ahol a máj alakítja át energiává, ami lerakódást jelent – felesleges szénhidrátok kerülnek a szervezetbe. Harmadik a tej. Nem is a tej rossz, mert a tejzsírok, a vajak, tejszín, a tejföl, ezek hasznos dolgok, hiszen a vitaminok háromnegyed része a zsírokban oldódik fel. Az, ami ártalmas, a tejsav, melyet sok tápszerbe belekevernek alapanyagként. Ez okozza, hogy a tejben olyan nagy molekulájú kalciumok vannak, hogy a szervezetünk nem tudja hasznosítani csontbeépítésre – lerakódnak az érfalakra. Igyon tejet csontritkulásra – ez nagy tévhit, mert a csontritkulásért a pajzsmirigy felelős.

Lukács Béla,interjú

Jó, tegyük fel, hogy az emberek azt mondják, megpróbáljuk mellőzni ezeket a termékeket. De milyenek az alternatívák?    

Próbáljunk több természetes, nem génmanipulált zöldséget és húst enni. A gabonafélékből is lehet fogyasztani, sikérmenteset. Rizsben nincs se sikér, se lektin, lehet enni kölest, hajdinát, burgonyát – bár van benne keményítő, de nem veszélyes mennyiség. Lehet fogyasztani természetes zsírokat, nem génmanipulált sertést, vissza lehet hozni az asztalunkra a mangalicát és eredeti szürkemarhahúst. De a legnagyobb segítség, ha kevesebbet eszünk. És ne a kalóriamennyiséget figyeljük, hanem azt, hogy mi, és milyen idő alatt tud felszívódni – figyeljük a glikémiás indexet.

Ismerve egy átlagos csallóközi táplálkozási szokásait, szerintem, ha nem éppen mosolyog ilyen racionális táplálkozáson, de az biztos, hogy majdnem meggyőzhetetlen. Kivéve, ha a táplálkozás miatt számolja a maradandó napjait…  

Hozzám általában az jön, akinek már mindene fáj, végigjárta már az összes rendelőt, és gerincoperációval ijesztgetik. Akkor kezd el gondolkozni azon, hogy valamit változtatni kellene. Nem lehet az embereket meggyőzni, mindenkinek magának kell rájönnie, hogy mi segít neki és mi nem. Régiónkban nagyon jó feltételek vannak ahhoz, hogy saját magunknak kitermeljük a biozöldségünket, a saját biohúsainkat, s hogy visszatérjünk az eredeti fajtákhoz, állattartáshoz és már akkor rengeteg problémától megmenekülhetünk.

Mindenki sejti, hogy a táplálékunk java része a szervezetünk számára tulajdonképpen méregnek számít. Százalékban, durván, mennyi a táplálékunkban a méreg?

Azon tudósok állítása szerint, akik előadtak nekem, a nagyáruházakban tett felmérések alapján több mint kilencven százaléknál találtak ilyen anyagokat.

Mondhatom azt, egyes rezsimekhez nem kötve, hogy évtizedek óta szisztematikusan mérgezve vagyunk? És ez a folyamat rohamosan nagyobb és nagyobb méreteket ölt?

Igen. Óriási probléma, hogy az embereket nincs is ki megtanítsa ezekre a dolgokra. Átveszik az otthoni szokásokat, és egyre többen vásárolják a dömping árut a marketekben.

Lehet, hogy most szentségtörést követek el. Egy csallóközi, ha rossz szemmel néz például a fastfood ételekre, alternatívának nem választ ugyanazt csak zöldben? 

Legnagyobb tévhit az alapanyagok. Összeesszük a szénhidrátokat, fehérjéket, cukrokat. Leves és másikféle után jön még a kávé, a sör, a szénhidrátos üdítőital…

Radikálisan többnyire akkor változtatunk az életstílusunkon, amikor baj van. Hasonló a te történeted?

Igen, ez az én történetem is. Akkoriban, ötvenéves voltam, már tizenegy gyógyszert szedtem, és amputálni akarták a lábamat, annyira köszvényes és orbáncos volt. Meghallgattam Kovács Magyar András előadását és nagyon okos dolgokat mondott. Akkor történt a radikális változás. Azóta is járunk az előadásaira, minden évben elvégezzük, felújítjuk a csontkovácsolásos, talpmasszírozó és energia kurzust. Négy éve homeopátiát tanulunk Budapesten…

Lukács Béla,interjú

Eddig arról beszélgettünk, amit valamilyen módon tapasztaltam, és láttam a kézzel fogható eredményét. Az emberek többsége, és én is, például a homeopátiával óvatos és kételkedik…

Az, hogy 108 elemből áll az emberi szervezet, ezt már a régi alkimisták is tudták. Megjegyzem, ennek a módszernek tudományos alapjai vannak – kvantumfizika, kvantumkémia és kvantumbiológia.

Tulajdonképpen akkor ez az eredeti és nem az alternatív gyógymód?

Ezek a gyógymódok több ezer éve működtek. A fáraó sírjában, ha ma megtalálják a homeopatikumokat, éppen úgy hatnak, mint amikor belevitték az információt. A homeopátiát kb. kétszáz éve söpörte el a vegyipar. Mostanra érett be a vegyipar „gyümölcse”, mert minden ember tulajdonképpen beteg.

Mi a különbség az Önök homeopatikuma és a nálunk is kapható francia között?  

A lényeg az, hogy mibe viszik az információt. A francia Homeovox például nádcukorba, ami magában nem egészséges, mert összetett cukor. Szerintünk a legjobb információ átvivő a tiszta ivóvíz. Ezek az információk nem az emésztőrendszeren hatnak, hanem sejtszinten.

A homeopátiával az a baj, hogy például Magyarországon is, a századfordulón, két homeopátiás főiskola is volt, de a rendszerváltás után mindet megszüntették. Oroszországban még ma is működik, hogy az orvos a páciensnek két alternatívát kínál – vegyipari gyógyszert vagy homeopatikumot. Van egy érdekes könyvem, körülbelül 1870-ből, az új természetgyógyászatról. Ebben a könyvben a német orvosok figyelmeztetnek a gyógyszeripar veszélyeire, mellékhatásaira…

Az ön nézetei nem vetnek jó fényt a mai gyógyszeriparra, az orvosokra. Vannak ez miatt nehézségei? 

Persze hogy. Ha elmegyek a körzeti orvoshoz az egészségügyi kártyámért és mondom neki, hogy öt éve nem voltam nála, elkerültem a lábamputálást, akkor is azt mondja: Ez hülyeség, ezzel ne foglalkozzunk. Ő kitanult valamit és annak hisz. De legjobban a betegségektől az orvosok félnek – járnak hozzám is – mert tudják, hogy mennyire tehetetlenek a betegségekkel szemben.

Az, hogy Önhöz járnak orvosok is, bizonyos szinten elismerés, és talán azt is valamiképp igazolja, hogy nem valami sámánság illetve szélhámosság…

Igen, de általában nincsenek meggyőződve erről a módszerről, inkább azért jönnek, hogy valaki mozgassa meg a fájós hátukat, mivel az országunkban nem oktatnak chiropraktikát, mint külföldön. Itt mindjárt műtenek.

A Piramis egyik dala arról szól, hogy: Ha volna két életem… Azt hiszem, hogy neked volt…

Mindig is az a típus voltam, aki csinálta a dolgát maximális szorgalommal. Az eredmények megjöttek, mert ötven éves koromban is már sikeres vállalkozó voltam és máig is az vagyok.

Hm… Mi, emberek, az univerzumnak egy részecskéje vagyunk. Ebben az univerzumban az egyik ember jót csinál, a másik azt lerombolja. És nekünk el kell dönteni, hogy hova tartozunk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább