Neked mit jelent a Karácsony? Kaszmán-Saróka Liliánát, Iván Melindát és Hlubik Attilát kérdeztük (Ankét)

Pár nap és kopogtat a Jézuska nálunk is. Hozza az ajándékokat, de vele jön még a Szeretet, a Megértés, az Elfogadás és a Türelem is. Engedjük be őket, de ne csak a lakásba, hanem egyenesen a szívünkbe is. Kaszmán-Saróka Liliánát, Iván Melindát és Hlubik Attilát kérdeztük, ők hogyan készülnek az ünnepekre.

KASZMÁN-SARÓKA LILIÁNA

(a Fraktál zenei közösség megálmodója, az Estendøn énekesnője)

Hogy fog kinézni a karácsonyfád?

A karácsonyfánk már ötödik alkalommal fog szinte ugyanúgy kinézni: piros és arany díszekkel, arany égősorral, visszafogottan, nem túl giccsesen.

Mi számodra a legfontosabb idén?

Idén a megpihenés a legfontosabb számomra, együtt a férjemmel, a kutyusainkkal, a családdal.

Kinek és miért adsz hálát most karácsonykor?

Karácsonykor mindig a jó Istennek adok hálát elsősorban, hogy megajándékozott bennünket az élettel.


HLUBIK ATTILA

(pénzügyi tanácsadó, újdonsült apuka)


Hogy fog kinézni a karácsonyfád?

Mivel december elejére vártuk a kisfiunkat, akit végül a gólya helyett a Mikulás hozott, tudtuk jól, hogy mozgalmas lesz az ünnepek előtti időszak, így mi már jó előre kiválasztottuk a karácsonyfát, ami még egészen 24-ig termeli az oxigént, csak az utolsó nap kerül kivágásra. Nem a legszebb fa, de közösen választottuk, a miénk, néhány gömb, egy kis fény, szaloncukor, alatta pedig ott lesz a legszebb ajándék, Ákos. 🙂

Mi számodra a legfontosabb idén?

Az ünnepek nálam mindig arról szólnak, hogy megpihenek, értékelem az elmúlt évet, tervezgetem a jövőt. Ebben az évben még ennél is fontosabb, hogy kicsi családunk összerázódjon. Egy kis csöppség körül forog most minden, a nappalok, az éjszakák, igyekszünk összehangolni életünk ritmusát, megismerni őt, tanulni tőle, megérteni, mit szeretne, mire vágyik. És ha végre elaludt… és félre tudjuk tenni az egyéb sürgős teendőket, akkor saját magunkra és egymásra is időt szánni.

Kinek és miért adsz hálát most karácsonykor?

Elsősorban a páromnak, végtelen türelméért, amit közös gyermekünk iránt mutat, gondoskodó, önzetlen szeretetéért. Családunknak, barátainknak a támogatásért, jó tanácsaikért. És végül annak, aki fentről vigyáz ránk, nevezzük bárhogy is, azért, hogy egészségesek vagyunk, boldogok, hogy békében tölthetjük el együtt első közös karácsonyunkat.


IVÁN MELINDA

(tanárnő, kórusvezető)


Hogy fog kinézni a karácsonyfád?

A karácsonyfánk minden évben hasonló, a piros és fehér színkombinációt kedvelem. Nagyon ünnepélyes. Emellett szeretem, ha a karácsonyfánknak természetes jellege van. Mindig kerülnek a fára kézzel készített díszek is. Idén dióból és mogyoróból készítettem. Természetesen mézeskalács figurákat is sütöttem.

Mi számodra a legfontosabb idén?

Számomra ez az év egyik legszebb időszaka. Most abban lesz különleges, hogy a kisfiam idén fogja úgy igazán „élvezni” az ünnepet. Tavaly ilyenkor még csak 1 éves múlt, talán most jobban felfogja már mi ez a varázslat körülötte. Ezért én is nagyobb lelkesedéssel készülök.

Kinek és miért adsz hálát most karácsonykor?

Hálásnak nemcsak ilyenkor kellene lennünk. Sajnos erről év közben gyakran elfeledkezünk és ilyenkor, karácsonykor jut csak az eszünkbe. Úgy gondolom elsősorban az Úrnak tartozunk hálával mindenért, amink van. Ezenkívül az életben még számtalan esetben lehetünk hálásak szeretteinknek. Hálás vagyok a 2 éves kisfiamnak, aki mindig tanít nekem valamit, amit azelőtt nem tudtam, csak mióta Ő van. Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, akik sokat segítenek a mindennapokban. Nem feledkezhetünk meg, azt gondolom, az igaz barátokról sem, akik mindig mellettünk állnak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább