ANKÉT: Hogyan töltjük az év utolsó napját? – Herdics Júliát, Tóth Zsófiát és László Zoltánt kérdeztük

Néhány nap és egy új év veszi kezdetét. Lezárjuk 2019-et és belevágunk 2020-ba. Mindenki másként tölti a szilvesztert. Van, aki bulizik egy jót, de olyan is van, aki inkább otthon, nyugodt, csendes körülmények közt szereti eltölteni az év utolsó napját. Ilyenkor jönnek az újévi fogadalmak, amiket aztán vagy betartunk, vagy nem… 🙂 Herdics Júliának, Tóth Zsófiának és László Zoltánnak a következő kérdéseket tettük fel:

– Hogyan töltöd a szilvesztert?
– Teszel újévi fogadalmat? Ha igen, be is tartod azt?

Herdics Júlia, 26
egyetemi hallgató

– Évről évre a barátaimmal töltöm a szilveszter estét. Az elmúlt években batyubálban voltunk, de ez éven csak a szűk baráti társasággal szeretnénk összeülni, iszogatni, és megünnepelni együtt az év utolsó napját.


– A 2019-es év elején megfogadtam, hogy lefogyok annyit, amennyire képes vagyok egészséges keretek között. Életmódváltásba kezdtem, és 45 kilogrammtól sikerült megszabadulnom. A 2020-as évre is szeretnék fogadalmat tenni, hogy folytatom az egészséges ételek készítését és fogyasztását, illetve a kemény sportolást, hogy elérjem a végső célomat. Tervezem, hogy indulok egy triatlon versenyen a nyár folyamán, amelyet meg is fogok valósítani.


Tóth Zsófia, 20 éves
tanuló

– Idén úgy döntöttünk a srácokkal, hogy csak mi leszünk egy helyen. A választás az egyik nagymegyeri panzióra esett. Ha szerencsénk van, akkor még van szabad panzió, mert mindent az utolsó pillanatra hagyunk. Nagyjából 10-12-en leszünk.


– Régen nagyon ragaszkodtam ehhez a „fogadjunk meg valamit” dologhoz. Szerencsére ezt mára már kinőttem, és már évközben is belevágok az éppen aktuális tervembe. Az élet túl gyorsan szalad, hogy mindig megvárjam az új évet egy terv elkezdéséhez. Meg kell élni a pillanatokat, szóval, ahogy lehetőségem adódik, egyből belevágok a dolgokba. Nem szabad várni, mert az idő csak szalad, és azon kapjuk magunkat, hogy nincs több idő.


László Zoltán, 35 éves
pedagógus

 

– Éveken át jártunk házibulikba, ezeknek mindig más barát volt a házigazdája. Ahogy múltak az évek, úgy szelídültek ezek az összejövetelek. Mivel a születésnapom éppen Szilveszter napjára esik, a délután folyamán a szüleimmel és a párom szüleivel koccintunk. Sokéves hagyománnyá vált nálunk, hogy édesapám előző este elkészíti a kocsonyát, amit aztán Szilveszterkor kifulladásig tömök magamba. Egyébként egészen különleges Szilveszter elé nézek, ugyanis friss apaként először búcsúztatjuk hármasban az óévet, a kedvesemmel és a kislányunkkal, az otthon melegét élvezve. Tehát nagyon boldogan tekintek vissza erre az esztendőre.


– Tapasztalataim szerint, az ember szinte nap mint nap megfogad valamit, ígéretet tesz valamire, ami rengetegszer átvált felelőtlen kijelentésekbe. Éppen ezért év végi fogadalmam sosem volt. Inkább csak kívánságom van, mégpedig az, hogy szeretteim a következő évet is egészségben töltsék el.

 

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább