Öntsd szavakba a szerelmet! – Erre kértünk néhány hölgyet (Ankét)

A szerelem egy különleges érzés, melyet mindegyikünk egy kicsit másképp él meg. Szavakkal sokszor ki sem tudjuk fejezni azt, ami épp a lelkünkben zajlik. Mi mégis tettünk egy próbát, és arra kértük Molnár Kantner Évát, Lednecky Kittit, Markolt Kužilek Fannit, valamint Rajkovics Haizok Melindát, hogy próbálják meg szavakba önteni ezt a csodálatos érzést.

A következő kérdéseket tettük fel nekik:

– Mit jelent számodra a szerelem?

– Hogyan tudnád szavakkal leírni ezt az érzést?

MOLNÁR KANTNER ÉVA (33)

(könyvtáros)


A szerelem fogalmát sokan, sokféleképpen értelmezik. Én úgy gondolom, az igaz szerelem nem más, mint őszinte, mélyről jövő elhatározás, egy döntés. Gyönyörű kifejezésmódja az egymás iránti tiszteletnek.

A szerelem nem csupán kémiai folyamat, hanem lelki is. A szerelmet táplálja az az érzés, hogy történjen bármi, kitartok a másik mellett. Véleményem szerint a szerelemért keményen meg kell dolgozni. Egyrészt azért, hogy az ember átélje a valódi szerelem érzését, másrészt, hogy meg tudja azt tartani. Úgy tudjon tekinteni a párjára, mint azon a bizonyos napon, mikor először lobbant fel a szerelem lángja kettejük között.


LEDNECKY KITTI (24)

(orvostanhallgató)


A szerelem egy nagyon különleges, leírhatatlan fogalom, egy olyan érzelem, ami két személyiség egymásba fonódását jelenti, s a két személyiség közti mély, egybefonódott, erős érzelmet tükrözi. Olyan különös érzést vált ki az emberekben, ami által sokkal jobban érezzük magunkat, kötődünk a másikhoz, és nem akarunk nélküle lenni. Úgy jellemezném, mint két mágnest, melyek belső erők által vonzzák egymást, ragaszkodnak egymáshoz, s nagy erőfeszítés kell a szétválasztásukhoz.

Fontos szerepet játszanak ebben az érzésben az agy által aktiválódott hormonok, mikor meglátjuk a másik embert, fénysebesség módjára megváltozik a hangulatunk, természetesen jó irányba. A szerelem egy különösen rejtélyes érzés, amit mi magunk is nehezen tudunk definiálni, mert igazából nem is lehet megfogalmazni, csak átélni, érezni.


MARKOLT KUŽILEK FANNI (24)

(főállású édesanya, egyetemi hallgató, online vállalkozó)


Cseperedő tinédzserként többször hittem azt, hogy szerelmes vagyok, de csak akkor jöttem rá igazán, hogy mit is jelent maga az érzés, mikor betoppant a férjem az életembe. Lehet „nyálasnak” fog hangzani, de megmagyarázhatatlanul az első perctől fogva éreztem, hogy Ő az én másik felem, s akkor hittem el én magam is, hogy valóban létezik első látásra!

Számomra ez az érzés egy felbecsülhetetlen érték, mely gyógyír tud lenni a nehezebb napokon is, hiszen van miből energiát és boldogsághormonokat merítenem. Olyan, akár egy hajtóerő. De mit is jelent még az életemben? Hidat köztem és a férjem közt, mely önmagunkat adva tiszta szívű és önzetlen szereteten, hűségen, vidámságon, égő vágyon, egymás megértésén és támogatásán alapul. Igazából azt, amikor a másikat jobban szereted önmagadnál. 2,5 éve pedig fiúgyermeket szülve újra éreztem, hogy szerelembe estem…


RAJKOVICS HAIZOK MELINDA (34)

(tanár, énekes)


Szerelem? Egyszerre varázs és kihívás. A kapcsolat eleje tele van olyan pillanatokkal, melyek a szívet melengetik, csak párunk társasága jelent boldogságot és nyugalmat. Jó érzés fontosnak lenni és tudni, hogy szeretnek.

Az idő teltével, ahogy egyre jobban megismerjük egymást, már az olyan percek is felütik a fejüket, melyek nem éppen kellemesek. Ez jelenti a kihívást. Kitartani egymás mellett akkor is, amikor nem minden rózsaszín, amikor beborul az ég és nehezebb napok jönnek. Veszekedés, szürke hétköznapok, fásultság. Rajtunk múlik, tudunk, illetve akarunk-e ezen változtatni. Ez számomra a szerelem. Egy könyv, melynek jó és rossz történéseit mi magunk írjuk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább