Magyarként Pozsonyban – Három fővárosi magyar csajszit kérdeztünk (Ankét)

FEDOR RÉKA

(adminisztrátor)


Pontosan honnan származol és mi vitt Pozsonyba?

A Bodrogközből származom, alapvetően Pozsonyba a munkalehetőségek miatt érkeztem, főleg a német és angol nyelvet kereső cégek vonzottak, ahol lehetőség volt külföldiekkel is találkozni, megismerni más kultúrákat, és a napi munkámban szükség volt az idegennyelv-tudásra.

Számodra mi a legnagyobb hátránya és legnagyobb előnye a fővárosnak?

A fővárosi életnek a legnagyobb hátránya talán az anyagiakat illeti, ugyan a bérek magasabbak, de az árak is. Ennek ellenére rengeteg lehetőség nyílik kulturális életet élni, különböző emberekkel találkozni, akár külföldről, nyelveket tanulni, egyéb fővárosok is elérhető távolságra vannak, így a már említett hátrány talán picit háttérbe szorul az előnyök mellett.

A jövődet is Pozsonyban tervezed?

Egyelőre igen, otthon érzem itt magam, nem zárkózom el viszont attól a gondolattól sem, hogy a jövőben talán külföldön éljek.


LÉNÁRTH RITA

(adminisztrátor)


Pontosan honnan származol és mi vitt Pozsonyba?

Dunaszerdahely környékéről származom. Igazából sosem volt tervben, hogy Pozsonyba visz az utam, viszont mint friss diplomás (jó pár éve már annak), szerettem volna megtudni, hogy vajon milyen esélyeim vannak akár Pozsonyban. Egy hónappal később már szerződést írtam alá egy multicégnél. Gondoltam, egy évig maradok, abból baj nem lehet. Hát itt vagyok még ma is.

Számodra mi a legnagyobb hátránya és legnagyobb előnye a fővárosnak?

Legnagyobb hátránya egy fővárosnak talán az, hogy általában nagy, és ezért problémás lehet az A pontból eljutni a B-be, de ez Pozsonyról nem mondható el. Számomra ez egy kis főváros. Én nagyobb fővárosokhoz vagyok szokva, úgyhogy ezt furcsállottam is a kezdetben. Már megbarátkoztam ezzel a ténnyel. Ami másnak hátrány lenne, nekem pont az hiányzik.

Legnagyobb előny, hogy mégis fővárosnak van „anyakönyvezve”. Tehát a legtöbb lehetőség itt található. Beszélhetünk munkalehetőségről és egyéb dolgokról a szórakozás terén. Én alapjáraton egy olyan ember vagyok, aki nem szeret otthon ülni. Jógázom, görkorizom (nyáron), korizom (télen), edzeni járok, túrázni szeretek, kirándulni és táncolni. Több tánciskola működik Pozsonyban mindenféle irányzatokkal. Legyen itt szó hiphopról, twerkről, kortárs táncról, néptáncról, latin és egyéb versenytáncokról. Szóval bárki válogathat, tényleg akármilyen irányzat között. Az én két kedvencem a bachata és a reggaeton. Ezekre ismerősök által találtam rá, mikor kiderült, hogy ők személyesen oktatják. De elég csak rákeresni a Google-ban és egy csomó lehetőség van. Ha valakit érdekel például a bachata, és nem szeretne Pozsonyba menni, hát akkor Pozsony jön Dunaszerdahelyre, mert Dunaszerdahelyen is egy pozsonyi banda tartja az órákat. 

A jövődet is Pozsonyban tervezed?

Általában a holnapot és a jövő hónapot tervezem csak Pozsonyban. De nem szeretek nagyon előre gondolkodni.


MILE HEDVIG

(adminisztrátor)


Pontosan honnan származol és mi vitt Pozsonyba?

Vágfarkasdról származom, Pozsonyba a munkalehetőség, és persze a jobb fizetés lehetősége is hozott.

Számodra mi a legnagyobb hátránya és legnagyobb előnye a fővárosnak?

Mint mindennek, a Pozsonyban való életnek is megvannak az előnyei és a hátrányai. Az előnyei közé tartozik, hogy nem kell utaznom, ezt értékelem a leginkább. Ezáltal sok időt spórolok meg, amit azzal töltök, amivel szeretnék és bizony kényelmes az élet a fővárosban, itt mindent el tudok intézni és közben van időm a hobbijaimra, a barátaimra, a kultúrára. A legnagyobb hátránya… hát talán az a fajta anonimitás, ami a nagyvárosokra jellemző, néha egyedül érezheti magát az ember, vagy úgy, mint akinek hiányoznak a gyökerei.

A jövődet is Pozsonyban tervezed?

Nem itt tervezem a jövőmet, remélem, hogy a sors megmutatja, merre vezet az út. A letelepedéshez több is kell mint egy jó munkahely, az odatartozás érzése, hogy amikor megérkezel, azt érezed, otthon vagy.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább