Olyan országban élek…

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

A cikk megjelent a Klikk Out 2014/02. számában.

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, az eredeti hangulatának és üzenetének megőrzése céljából viszont nem módosítottunk rajta.

Borítóterv: Gocoň László

…ahol a kormány és a rendőrség zaklatása elől külföldre kell menekülnie egy megvert lánynak, édesanyának.

…ahol kopaszra borotvált senkiháziak falkában (de csakis úgy) támadnak ártatlan emberekre.

…ahol a kormány figyelmen kívül hagyja a törvényeket, annak érdekében, hogy egyik minisztere ne kerüljön kellemetlen helyzetbe be nem vallott vagyona miatt.

…ahol ha lejár az autódon a kötelező érvényű technikai vizsgálat határideje, máris az állam adósává váltál. Ha esetleg az emissziós vizsgálat határideje is lejárt, együtt már 320 eurót kell kicsengetned állambácsinak, ami, ha figyelembe vesszük a kötelező vizsgálatok árát (kb. 80 euró ), 400 százalékos kamatnak számít, már az első nap után!

…ahol a kormány nem tartja fontosnak, hogy kiderítse, hová tűnt több millió euró, aminek az emissziós kvóták eladása után az államkasszába kellett volna befolynia.

…ahol a magántulajdonban lévő közművek törvénymódosításra kéri az államot, hogy emelhessék a gáz árát, mivel idén enyhe a tél ezért kisebb a gázfogyasztás. Vajon, ha kemény, hosszú tél lenne, kérnék-e az államot, hogy csökkentsék a gáz árát?

…ahol ha más ország állampolgára is vagy, már nem vagy jó szlovák állampolgárnak, annak ellenére, hogy az alkotmány egyértelműen kimondja, hogy senki nem fosztható meg akarata ellenére szlovák állampolgárságától. Az alkotmánybíróké a végső döntés, akik a nyilvánosságot kizárva, határozatlan időre elhalasztották az ügy vizsgálatát.

…ahol egy tizennégy éve működő profi társulat, az Ifjú Szivek, vezető nélkül maradt, mivel a kormány néhány hónapja indoklás nélkül elbocsátotta az addigi vezetőt.

…ahol egy népszavazás eredményét semmibe lehet venni, csak azért, mert annak eredménye-
ként egy magyar többségű község szlovák neve nem lenne elég szlovákos.

…ahol mindez senkiben semmi megütközést nem kelt, mert vagy leszarja, vagy fél szembe-
szállni, vagy asszisztál ehhez, vagy haszonélvezője ennek a pofátlan rendszernek.

Éljen a szabadság!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább