Jó otthon!

Fotók: Pixabay

Igen, jó otthon! Maga az eleven, körbeölelő szeretet.

Szerencsére egészségesek vagyunk, és csendben, halkan vigyázunk továbbra is magunkra. Így egymásra is.

Most, ebben a nehéz, de minden bizonnyal véges időszakban a szolidaritás a legfontosabb. Nem Én vagyok a főszereplő, hanem a Mi. Így, együtt, ahányan vagyunk. Ez a helyzet most Rólunk szól. Nem Te vagy a középpontban, mert most az lett mindenki érdeke, hogy most végre mindannyian egy egészként gondolkodjunk és a teljes közösségünk jólétét vegyük figyelembe.

Felelős vagy értem, ahogy én is felelős lettem Érted. Igen, Teérted, akit nem is ismerek, nem hallottam még felőled, mégis, amit most teszek, a szolidaritásom, az elfogadásom, a türelmem és az odafigyelésem, minden szavam, minden tettem Érted (is) teszem.

A felelősségteljes cselekvés persze egyúttal a saját és családunk érdekeit is szolgálja. Ami viszont most a legfontosabb, hogy együtt kell tennünk, egy nagy, kerek Egészként gondolkodnunk.

Itthon maradok, #maradjotthon Te is. Értünk. Egymásért!

Vedd észre Te is, milyen jó is otthon! Örülj neki, hogy van hol otthon lenned, hogy van hova hazamenned, biztonságban meghúzódnod, amíg elül a vihar. Élvezd a tűzhely melegét, bensőségességét és meghittségét, mert ez az, mit máshol keresve sem találhatnál, ami nem születik egy csettintésre, ami nem helyettesíthető és nem is pótolható.

Szeretteink pedig csak emelik az időtöltés fényét.

A vírus szinte mérhetetlen gyorsaságú terjedése és az azt megelőző komoly események, embertársaink felfoghatatlan halála egy lélektani választó vonalat húz, egy kitörölhetetlen nyomot hagy bennünk.

De! Azt mi döntjük el, hogy mégis hogyan emlékezünk vissza majd minderre.

Gyermekeink világról alkotott elképzelése ugyanúgy a mi kezünkben van. A helyzet teremtette kikerülhetetlen felelősségünk, hogy megmutassuk, mit tudunk tenni azért, hogy helyzetünk jobb lehessen és ténylegesen tegyünk is meg mindent azért, akár velük együtt is, hogy meg is valósítsuk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább