Hogyan ne őrülj meg karantén alatt (13. rész) – Tükör Dunai Bianka

A mai karanténnaplóban kreatív játéktippekből nem lesz hiány. Tükör Dunai Bianka és kislánya, Gréta néhány remek játékot és foglalkozást mutat be. Nézzük!

Három hete lelassult körülöttünk a világ, több az egymásnak szentelt idő, végre időben végeztünk a szokásos húsvéti nagytakarítással is, a lányunkból pedig a karantén végére kis énekest farag a férjem. 🙂

Noha az élet azóta stresszmentesen, nyugodtságban  zajlik tovább,  számunkra a karantén első pár napja gyötrelmesen telt, ugyanis a kislányommal a kórházban voltunk tüdőgyulladással. Vártam a pillanatot, hogy hazaérjünk és hármasban (a Tony kutyussal együtt négyesben ) tudjuk eltölteni ezt a pár hetet, hónapot.

Igyekszem némi kreativitással színesebbé varázsolni a mindennapjainkat. Anyaként úgy érzem, a napi rutinunkon mit sem változtatott ez a karantén dolog, hiszen eddig sem dolgoztam, eddig is a lányommal töltöttem a napomat , persze, itt megemlíteném azt a plusz segítséget, amit a férjem nyújt most, hogy otthon van velünk. Ebben az időszakban hétvégente nem járok egyetemre sem, bár tervezik az online előadások bevezetését.

Reggelente, ébredés után megszokott módon együtt készítünk reggelit, Gréta egy tanulótornyon állva segít nekem felverni a tojást, megkenni a kenyereket, de legtöbbször csak betolja az összes sajtot és sonkát, amit a kenyerekre szánok… 🙂 Mivel sok időnk van, a reggeli étkezéseink a karantén óta inkább emlékeztetnek egy hoteles svédasztalos reggelire.  Sokat is főzünk, na meg sokat is eszünk – ha már nyáron úgyse megyünk kirándulni, akkor tök mindegy, nem?

A reggeli után általában rendet rakunk a házban. Grétának van kis porszívója és felmosó szettje, besegít a házimunkába is. Legtöbbször az ablakokat veszi célba vizes szivaccsal, egyszerűen imád ablakokat mosni. Ezután következik egy kis tanulás, Montessori-foglalkozások, fejlesztő játékok.

Nagy segítségemre van ebben a Pinterest és az Instagram, innen merítem az ötleteket,  pl. számokat tanulunk labdák és poharak segítségével (az adott számot viselő labdát kell beledobni ugyanazon számot viselő pohárba), közben pedig meg is kell keresnie a fából készült megfelelőjét is, és szintén a megfelelő helyre tenni.

Színeket  is tanultunk ceruzák segítségével: kihúztam egy ragasztószalagot a szobában, és amilyen színű ceruzát mondtam, azt a színt kellett megkeresnie és felragasztania a szalagra, ez nagyon tetszett neki.

Ezt egyébként kipróbáltuk labdás verzióban is, ott pedig annyi labdát ragasztott fel, amennyit épp kértem tőle.

Festettünk már szivárványt, készítettünk kartonlapokból állatokat, amelyeket befestettünk temperával, széttéptük a színes lapokat apró darabokra, ezeket pedig felragasztottuk egy óriási papírra virág , Minnie egér, illetve szív alakokat formázva.

A minap készítettünk egy rizsnyuszikát is, hiszen nyakunkon a húsvét. Ehhez mindössze egy zoknira, rizsre, szalagra, hajgumira és egy filctollra van szükségünk. A napokban tervezünk készíteni kartondobozból tv-t, amiben majd tud szerepelni! 🙂 És, hogy a benti kertészkedés se maradjon el, virágot fogunk ültetni egy kis cserépbe, amelyet minden nap majd meglocsolhat a kis locsoló kannájával, a cserép pedig húsvéti dekorációt is kap majd, hogy meglegyen azért az ünnepi hangulat.

A délutáni alvás után általában következik egy Molnár Karácsony Emőke-féle rövid tornaóra, sok-sok énekléssel és mondókával. Igyekszünk heti 1-2 alkalommal felkeresni olyan helyeket a természetben, ahol szinte senkivel sem találkozunk. Nagy kedvenc az öreg Duna Bodaknál található egyik része vagy éppen kiskacsa- és hattyú-les a vásárúti Lábitónál. Ha szép az idő, uzsgyi ki labdázni, trambulinozni, vagy gyurmázni.

Este elmaradhatatlan a meseolvasás, mutatjuk, Grétának mik a kedvencei:


Előző részek:

1. rész – Németh Marcsi

2. rész – Csicsai Heni

3. rész – Csala Emma Alexandra

4. rész – Kulcsár Norbert

5. rész – Tánczos Klaudia

6. rész – Németh Szilvási Andrea

7. rész – Makki Ádám

8. rész – Nagy Tibor

9. rész – Csóka Balázsy Edit

10. rész – Horváth Pavlík Orsi

11. rész – Éliáš Dominika

12. rész – Lengyel Ákos

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább