Hogyan ne őrülj meg a karanténban? (10. rész) – Horváth Pavlík Orsi

Az élet körforgása akkor sem áll meg, ha piros-fehér szalagot húzunk a játszóterek és iskolák köré. Ma szikrázó napsütéssel betoppant az ajtónkon az április elseje is. Nálunk a naptárban ez ma azt jelentette, hogy Horváth Pavlík Orsi barátnőnk mától a Fantasztikus Harmincasok klubját erősíti.

Papírra vetette, hogy ünnepli a maszk mögött, hogy harminc éves lett.


Április elseje lett, eljött végre az én napom. ???? Emlékszem, mikor gyerekkoromban egyszer kiküldött a Mama egy tulipánért. Persze, tulipánok még akkor sem nyíltak a még majdnem fagyos földben. Ekkor értettem meg igazán, amit azóta hallgatok, mióta az eszemet tudom: április bolondja. Bár – mi tagadás – ez azért passzol is rám! ????

Nos, ma reggelre nem sikerült 29 évesre aludnom magam, helyette 69-nek érzem magam az éjszaka után. Ma is buli volt, hiszen az a megtiszteltetés ért, hogy egy kétéves büszke anyukája lehetek.

Most épp hajnalban nem vezethetett traktort… Kicsit irigylem a gyerekeket, ők még bármikor pityereghetnek az éppen aktuális szívfájdalmon és nem csak csendben aggódnak, mint mi, felnőttek. Mi lesz most? Mi lesz a családommal, szeretteimmel? Mi lesz a munkahelyemmel? Meddig kell még itthon ülni naphosszat?

Tegnap este a kisfiam a “pom-pom” (Ma van a szülinapom) dalt kérte. Azért látszik, hogy Apával sokat készültek. Jött is reggel a sok meglepetés, igazán szerencsés vagyok a családomért és a barátaimért. Igaz, kicsit máshogy képzeltem ezt a harmincat. Ha már mindent halasztunk, ezt is szívesen elhalasztottam volna még egy kicsit. Legalább addig, míg megölelhetek mindenkit, akit már annyira szeretnék. De eljön majd a dínom-dánom ideje is, ebben biztos vagyok, és amikor ma elfújom a gyertyát, csak azt kívánom, eggyel se legyünk kevesebben. Addig a napig meg maradunk mi a hős Nindzsák (mi így hívjuk) a maszkokban, de azért ma teszek fülbevalót is, meg egy kis púdert, mégiscsak a Fantasztikus Harmincasok klubjába csöppentem.

Igaz, hogy most elmarad a nagy családi buli is, de annál inkább örülök most a videóhívásokban felbukkanó szeretteimnek, még akkor is, ha néha csak egymás feje búbját sikerül látnunk a kamerán a nagy kavarodásban.

Könnyek között, kavargó érzelmekkel, de végtelenül boldogan, hálásan és reménnyel telve, hát így lettem 30 a karantén alatt. ????


Isten éltessen, Orsi! Teljesüljön minden álmod és vágyad! Kísérje utadat szerencse, boldogság, egészség és sok meghitt pillanat.


Előző részek:

1. rész – Németh Marcsi

2. rész – Csicsai Heni

3. rész – Csala Emma Alexandra

4. rész – Kulcsár Norbert

5. rész – Tánczos Klaudia

6. rész – Németh Szilvási Andrea

7. rész – Makki Ádám

8. rész – Nagy Tibor

9. rész – Csóka Balázsy Edit

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább