Végszó

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/06. számában.

Vannak meghatározó találkozások, közösségek és kapcsolatok, amelyekben jó lenni, együtt alkotni, vagy csak úgy egyszerűen létezni bennük. Ilyen volt a Klikk Out-tal való viszonyom. Hálás vagyok Szilvási Tibinek, aki anno 6 évvel ezelőtt megkeresett, hogy volna-e kedvem papírra vetni a gondolataimat, érzéseimet, amelyeknek akkor fő mozgatórugója az egy éves fiam volt. Volt kedvem és mondanivalóm is. Gyarapodtak a cikkek és a gyerekek is, mindig akadt egy jó téma, ami a lábunk előtt hevert, mint az a sok kő, amit a táskámban hordok évek óta. Megcsodáltam őket, leporoltam és írtam róluk.

Akkor, 2016 júniusában Cseppet sem rózsaszín címmel jelent meg az első cikkem a Klikk Out hasábjain. „Vészesen piros lesz, majd néha vidáman sárga és olykor fekete, sötét és borongós, színes és változó, mint a szivárvány, felemelő és hullámzó, mint a szülői szerep, cseppet sem rózsaszín.” Írtam ezt a rovatról akkor, s talán sikerült valóban megmutatni mások és a magam valódi színeit. Nem vezetek statisztikát, de hat év alatt számtalan érdekes személyes történet, tehetséges csallóközi ember, hasznos közösség, vagy érdekes könyv, film kapott szót és figyelmet. Nem volt hiány öniróniában, humorban sem, és néha megforgattam a kést a szívemben – a kattintások alapján, ezeket bizony nagyon szerették az olvasók, mert a sorok között gyakran együtt sóhajtottunk fel, „nem vagyok egyedül“.

Ez most a búcsú ideje a Klikk Out-tól. Telepakoltam a hőlégballonomat a sok jó szóval, szeretettel, figyelemmel és visszajelzéssel, és továbbszállok, hátha tudok még máshol is hasznos lenni. Mert vannak fájdalmas búcsúk is, olyanok, amelyek térdre kényszerítik az embert, megérti azt a fájdalmat, milyen végérvényesen elválni valakitől. És most már nem a Klikk Out-ról beszélek. Az egy másik hőlégballon, tele csodaszép emlékekkel, feltétel nélküli szeretettel, útra kapott intelmekkel. Viszont ezek a gondolatok már nem kerülnek papírra.

Köszönöm Poór Tibinek is, és a vezetőségnek, hogy adott teret, kamerát és Szabó Péter Pál személyét egyik szívügyemnek, a KisTermelünk videósorozatnak, mely a YouTube-ra készült. A csallóközi föld nekem a minden, nem titkolt célom volt, hogy más is meglássa benne a gyökereit és a jövőjét. Átadtam másnak ezt a feladatot, jó kezekben lesz a téma.

„Majd szél lesz,
majd szélcsend.
Minden lesz.
Minden volt már.”
Fodor Ákos

***

Köszönöm, hogy olvastatok!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább