Hogyan ne őrülj meg a karantén alatt? (7. rész) – Makki Ádám

A farm, ahol élünk… akár ez is lehetne a mai beszámoló címe. Makki Ádám és kis családja pont olyan helyen lakik, ahova az ember szívesen elbújik a világ elől.

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy alig tíz percnyire a városi nyüzsgéstől, a kürti sziget szívében élünk, ebből adódóan számunkra a karantén nem jár együtt a bezártsággal. Sokkal inkább ad plusz időt és lehetőséget ötleteim megvalósítására.

A kis tanyánkon sosincs idő unatkozni, itt mindig van mit csinálni. Lefoglal az udvar, a kert, ahol már szinte mindent elveteményeztünk a mélymulcsosba, és itt vannak még az állatok, tyúkok, nyulak, kacsák, fürjek, méhek, kecskék. Végre megérkezett az első kis gida is, megszületett Misike, a capuccino kiskecske. Nevét a lányaimnak köszönheti. Együtt néztük végig, ahogy világra jön, egy életre szóló élmény volt nekik. A napokban várjuk a testvéreit is.

Az időm nagy részét most főleg a legelő kialakításával töltöm, ahol helyet kapott egy gémeskút, ami ebbe a környezetbe szinte kötelező.

Mindig is szerettem volna egy ilyen kutat. Azt mondogattam, majd egyszer lesz… Hát, lett! Múlt vasárnap a csavargó kutyáink keresése alkalmával belebotlottam egy gyönyörű kútágasba – ezt nem lehetett kihagyni, még aznap felállítottuk. Ma elkészült a kútkáva, csak sajnos a festék elfogyott. Így a gémeskút majdnem késznek is mondható, már csak a mesterember hiányzik, aki kiássa a gyűrűs kutat.

Ami a méheket illeti, úgy néz ki, nem rossz a helyzet, erősek a családok. Ideje ellenőrizni, hogyan teleltek át. Ami biztos, hogy nagyon zümmögnek, és kaptam ma tőlük pár csípést… nem baj, jó lesz az még a reumára.

Mindenhol hatalmas a káosz, mert az üzletekben nem kapni élesztőt. Nekünk van saját kovászunk, amiből ma lányaim szerint isteni lángost és kenyeret sütöttem. Nincs itt a világvége, csak legyen elég liszt.

A fürjek és a kispipik új helyükön jól érzik magukat, ahogy a tyúkocskák is. A gondoskodást meghálálják sok tojással. A lányokkal közösen tyúkhúrt szedünk, közben a keltetőben vannak már a kacsa- és libatojások.

Estére végre elfogy a meló… ja, nem, holnap új nap, új ötletek, új tennivalók! Még szerencse, hogy tavasz van!

Ha teheted, maradj otthon és élvezz ki minden pillanatot…! Mi azt tesszük a mi kis tanyánkon.”


Előző részek:

1. rész – Németh Marcsi

2. rész – Csicsai Heni

3. rész – Csala Emma Alexandra

4. rész – Kulcsár Norbert

5. rész – Tánczos Klaudia

6. rész – Németh Szilvási Andrea

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább