Így mulatunk most! Fekete Dórit és Csicsó Dórit kérdeztük | Ankét

Vajon miben változott az érdeklődésünk a covid után? Annak jártunk utána, hogy hogyan változtak a kikapcsolódási szokásaink a pandémia óta.

FEKETE DÓRI

(adminisztrációs munkatárs)ú


Szerinted a covid óta változtak az emberek szórakozási szokásai?

Most kezdődnek ezek a nagyobb rendezvények a covid után. Szerintem a 2 év bezártság után mindenki vágyik egy kis kimozdulásra. Én személy szerint örülök, hogy végre már maszk nélkül mozoghatnak. Az éttermek teraszai már most tele vannak, hogy megjött a jó idő.

Te milyen programok iránt érdeklődsz most?

Én mint kézműves szeretem a termelői piacokat, ami már egyre több helyen van. De szívesen látogatok el zenés rendezvényekre. Jön a nyár, egyre több rendezvény lesz, pl. búcsúk, falunapok, koncertek, főző versenyek…

Van olyan tevékenység, amit korábban nem próbáltál volna ki, most viszont mégis érdekel?

Szabadidőmben kézműveskedek.


CSICSÓ DÓRI

(ügyfélszolgálati asszisztens)


Szerinted a covid óta változtak az emberek szórakozási szokásai?

A covid-időszak, habár két év volt, ami nem is tűnik olyan soknak, mindenképp nagyban befolyásolta az emberek eddigi megszokott életét és a szórakozáshoz való viszonyát. Egyértelműen igen, változtatott az emberek hozzáállásán.

Te milyen programok iránt érdeklődsz most?

Ha engem kérdezel, igazából jobban értékelem a barátok, rokonok, közeli ismerősök társaságát, mint a nagy nyilvános szórakozási lehetőségeket. Talán felismerte az emberek többsége, hogy fontosak a szorosabb kapcsolataink, hiányozott a szabad kapcsolódás. Legyen szó itt a spontán találkozásokról a szomszédokkal, a falusi közösség aktív tagjaival, nem beszélve a külföldön elő családtagokkal is. Lelkileg nem volt egyszerű időszak, aminek a hatása alatt vagyunk még most is, én úgy érzem.

Van olyan tevékenység, amit korábban nem próbáltál volna ki, most viszont mégis érdekel?

Nálam valahogy nem hozta elő a covid azt a gondolatot, hogy „most vagy soha”. Amit szerettem volna, vagy szeretnék, azt megpróbálom elérni, természetesen, ha meg van kötve a keze az embernek, úgy kicsit várnia kell a tervei megvalósításával.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább