Hogyan ne őrülj meg a karanténban? (11. rész) – Éliáš Dominika

Hányszor, de hányszor képzeltem el diákként, hogy kényszerpihenőre küldik a diákokat, tanárokat, és szüneteltetik a tanítást… nem is tudom, talán látva ezt a mostani helyzetet, nem is annyira bánom, hogy ez nem fordult elő. Most a diákoknak sem egyszerű. Éliáš Dominika épp a szakdolgozatát írja karanténban.   


Néhanapján az önkéntes házi karanténom alatt meginog a kitartásom. Ilyenkor úgy érzem, hogy a világon nekem a legrosszabb. Aztán persze elönt a bűntudat, hogy milyen önző vagyok… nem az én keresztem a legnehezebb, még akkor sem, ha szakdolgozatot kell írnom könyvek nélkül. Esténként nem kell azon rágódnom, kihúzom-e a hónap végéig a költségvetésből, munkába sem kell járnom az egészségemet veszélyeztetve, és még gyerkőcök sincsenek otthon, akiket szórakoztatni kell egész nap. Az utóbbinak nem örülök, már nagyon hiányzik a bébiszitteltem, szívesen játszanék vele újra, ezért otthon maradok.

Mivel a ház minden szegletét ismerem, az utóbbi napokban felderítettem a kertünket. Vasárnap délelőtt például a szőlőst szabadítottam meg a gyomoktól meg jó néhány szál mentától is. Szőlő lesz, házi Mojito idén nyáron már nem biztos…

Ebben az időszakban próbálom a dédelgetett álmaimat megvalósítani. Napi 5 jelnyelv-kártyát tanulok meg, hogy a hallássérült emberekkel is tudjak kommunikálni. Valamint a zene nyelvét is ápolom. Ezt már kötelességből, mert a szemeszter végén furulya- és énekvizsgám is lesz.  Gyakorlás közben Bogyó kutyánk a legnagyobb rajongóm, már nem ugat meg, helyette inkább szundikál.

Mivel kora reggel tudok a legjobban koncentrálni, így ekkor látok neki a szakdolgozatírásnak. Az otthoni könyveimet már mind felhasználtam, szóval az internetes források közt böngészek. Ilyenkor olyan vagyok, mint a papám, mikor kertészkedik. Ha sok a forrás, az a baj, mert mindig valami nyűg van körülötte – nincs a cikknek szerzője vagy kiadási éve, vagy pedig mandarinnyelvű. Ha pedig kevés, akkor meg az a probléma, nem lesz kész a fejezet.

A délutánok mindig a legérdekesebbek. Ekkor, ha rám kerül a sor, kiviszem a kutyusunkat sétálni, most még nagyobb örömmel. Az időm további részét próbálom hasznossá tenni, játékokat, kreatív kézműves alkotásokat készítek. Ezek majd jól jönnek, mikor hirtelen kell egy frappáns ötlet a gyereknek az oviban. Különösen a fénnyel való játék keltette fel az érdeklődésemet.

Meghitt, mikor az alkotás árnyéka táncot jár a falon. Ilyenkor hálát adok, hogy létezem.


Előző részek:

1. rész – Németh Marcsi

2. rész – Csicsai Heni

3. rész – Csala Emma Alexandra

4. rész – Kulcsár Norbert

5. rész – Tánczos Klaudia

6. rész – Németh Szilvási Andrea

7. rész – Makki Ádám

8. rész – Nagy Tibor

9. rész – Csóka Balázsy Edit

10. rész – Horváth Pavlík Orsi

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább