Tudtad, hogy nem minden kézfertőtlenítő jó a koronavírus ellen?

PR-CIKK

Az Inportante cégcsoport eddigi portfóliójába is beletartoztak a higiéniai eszközök és szerek, a járványhelyzet kialakulásával azonban különös figyelmet szentelt a cég ezeknek, mivel itt is érvényes, hogy nem mind arany, ami fénylik. Peter Tóthtal, a cég kereskedelmi igazgatójával beszélgettünk erről.

Az egyes termékek megtalálhatók a hygiena.inportante.sk weboldalon.

Minden cégnek szükséges volt alkalmazkodnia a kialakult helyzethez, amikor a határok bezártak és tulajdonképpen csaknem leállt a gazdaság. Az Inportanténál hogy nézett ki mindez?

A világon senki nem számolt azzal, hogy ez lesz, szóval alaposan be kellett gyújtani a motorokat. Jómagam talán 150 ajánlatot is kaptak különböző kézfertőtlenítő szerekre, de azok közül talán kettő összetétele volt alkalmas arra, hogy megölje a koronavírust.

Mi az, amire oda kell figyelni az összetételnél? Mi az, ami az ön számára szemet szúrt?

Az alkohol-, pontosabban etanoltartalom. Volt, hogy befutottam egy benzinkútra, láttam ott olyan kicsi, táskába való fertőtlenítőt. Megvettem, mert kíváncsi voltam, aztán megnéztem, és csak 20%-os alkoholtartalma volt, ami a vírust nem öli meg. Az emberek viszont úgy vásárolják, mint kézfertőtlenítőt, csak arra nem jó, amire szeretnék.

Milyen alkoholtartalomra van szükség a Covid-19 megelőzéséhez?

A cseh kormány és a WHO ajánlása szerint legalább 70-80%-osra, de csak 80% felett mehetünk biztosra. Ha nem megfelelő egy kézfertőtlenítő összetétele, azt úgy is észrevehetjük, hogy ragad tőle a kezünk, abban ugyanis biztos nincs megfelelő alkoholtartalom.

Prágában is ki vannak alakítva az üzleti kapcsolataink, és ez ügyben ott kerestem egy profi céget. Csehországba ráadásul hetekkel korábban megérkezett ez az állapot.

A Druchema állami cég, mely elkezdte gyártani az Anti-Covid nevű kézfertőtlenítőt, melynek alkoholtartalma 80%-os. Sajnos az első hetekben csak az országhatárokon belül lehetett árusítani, most azonban már eljut hozzánk is, Szlovákiában pedig mi forgalmazzuk, most már különböző kiszerelésekben.

Ugye, most kézfertőtlenítőről beszélünk, de mi a helyzet a felületek vagy helyiségek fertőtlenítésével?

Igen, az általam említett Anti-Covid öblítésmentes kézfertőtlenítő, tehát egyszerűen a kézre kell spriccelni belőle, majd jól beledörzsölni. Ami a felületeket illeti, ott az egyszerű Savo is megfelelő, ami pedig a helyiségeket, ott pedig elmondanám, hogy

mi is foglalkozunk ozonizálással. Ez utóbbi egy órás folyamat, mely során semmit nem kell kivinni az adott helyiségből, még az ételt sem, csupán a növényeket, tehát az élő organizmusokat.

Hol mutatkozik különösen nagy igény erre?

Sportcsarnokok, óvodák, idősotthonok is vannak az ügyfeleink között, és főleg az utóbbiak esetében igény mutatkozott arra is, hogy védőfelszerelést biztosítsunk. Megtalálható a kínálatunkban így mindenféle védőruházat a cipővédőtől a speciális Tyvek ruhán keresztül egészen a védősapkáig, maszkokig.

Azt mondhatom hogy tetőtől talpig védőruhába tudunk öltöztetni bárkit és a padlótól a mennyezetig ki tudunk fertőtleníteni, illetve el tudunk látni ehhez szükséges fertőtlenítőszerekkel cégeket, intézményeket. Akit érdekelnek a részletek, megtalálja a hygiena.inportante.sk weboldalon.

Ez a járványhelyzet magával hozott egy magatartásformát a higiénia terén, amire manapság kevésbé figyeltünk oda. Mit gondol, hogy fog mindez kinézni a jövőben?

Sajnos a koronavírussal kapcsolatos bizonyos szintű korlátozások még velünk maradnak biztosan, amíg nem lesz kész a vakcina, és azzal nem oltják be az emberek javát. A kézfertőtlenítésnek eddig is nagy jelentősége volt, viszont valóban nem figyeltünk már annyira oda rá. Ez viszont biztosan változni fog. Egy biztosító cég tíz évvel ezelőtt kérte tőlünk, hogy szállítsunk le minden ajtójukhoz elegendő mennyiségű kézfertőtlenítő-adagolót. Akkor furcsálltam ezt, de a jövőben ez mindenhol alapvető irányelv lehet.

Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy amint hazaérnek, ott is szükség van a fertőtlenítésre. Nemcsak magunkat védjük vele, hanem a szeretteinket is. Az életünk részévé válik a fertőtlenítés. Kénytelenek vagyunk ebből a helyzetből tanulni, és tisztábban élni.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább