A tanulók 70-75 százaléka tér vissza júniusra az iskolapadba

Dunaszerdahely városi fenntartású óvodái és iskolái is megnyílnak június 1-jén. Az előzetes felmérések szerint az 1–5. évfolyamban tanuló dunaszerdahelyi gyerekek mintegy 70–75%-a tér vissza az iskolapadba.

„Kedves Szülők!

2020. június 1-jétől nyithatnak az alapiskolák 1–5. évfolyamai. A szülők dönthetnek arról, hogy elküldik-e iskolába a gyereküket az idei tanévben vagy sem. Szeretnénk tájékozódni a döntésükről, felmérni a véleményüket. Válaszukat köszönjük! Üdvözlettel…” 

Az utóbbi napokban Dunaszerdahely iskoláinak az 1–5. évfolyamában tanuló gyerekek szülei több ehhez hasonló e-mailt kaptak, amellyel az igazgatóságok felmérték annak az igényét, hogy kik azok, akik visszatérnek júniusban egy hónapra az iskolapadba. A felméréseket követően pedig azok, akik igényt tartottak a júniusi oktatásra, hasonló üzeneteket kaphattak:

„Iskolánk a június 1–30. közötti időszakban reggel 7.15-től délután 16.15-ig lesz nyitva az alsó tagozat és a felső tagozat 5. évfolyama számára. Napközire azok tarthatnak igényt, akiknél ezidáig is volt, vagyis az alsó tagozat. Az 5. évfolyam számára ebéddel zárul a délelőtt, nincs iskolai klub. Max. 5 tanítási óra lesz számukra 12.15-ig, majd ebéd. Az órarendjük egyszerűsödni fog, 1 nap max. 3 tanító lesz a tanteremben.”

Az előzetes felmérések szerint az érintett, Dunaszerdahelyen tanuló gyerekek 70–75% tér vissza az iskolába az előttünk álló hónapban. Ez jóvalta magasabb, mint az országos átlag: a felmérések szerint ugyanis Szlovákiában a szülők alig több mint 40 százaléka küldené vissza a gyermekét az iskolába.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább