Kiss Vera és az ő isteni csokijai

Az interjú megjelent a Klikk Out 2020/06. számában.

Sokunk szíve csücske a csokoládé. Egyszerűen nem tudunk nemet mondani, ha látunk egy finom csokit a boltban vagy megkínálnak egy különleges bonbonnal. Számos folyamaton megy át ez az ízletes csoda, mire a szánkban landol, s aki képes e műremek megformálására, nem kevesebb egy varázslónál, illetve varázslónőnél. Lássuk Vera történetét, akinek keze alól hasonló csodák kerülnek ki.

Mindig is szeretted az édes ízeket?

Nos, hát az igazat megvallva nem vagyok oda az édes ízekért, ennek ellenére cukrásznak tanultam, mert szeretek a legapróbb díszítésekkel foglalkozni.

Honnan jött az ötlet, hogy magad is csokoládét készíts?

Míg az iskolában gyakorlatra jártam, volt egy tanfolyam, ahol a csokoládé kézművességével foglalkoztunk, és hát megfogta a figyelmem. Finomabbnál finomabb csokoládékat készítettünk. És ahogy már említettem, szeretek apróbb díszekkel foglalkozni, ez pedig épp aktuális foglalkozásnak tűnt számomra.

btf

Milyen technikával dolgozol?

Ez nem egy bonyolult művelet, csak a megfelelő alapanyagok kellenek hozzá. Egyelőre én is csak az egyszerűbbekkel foglalkozom, mivel két gyermek mellett azért nehezebb egyetlenegy dologra koncentrálni. Ez a foglalkozás igényel némi koncentrálást és odafigyelést, mert azért ezt sem szabad csak úgy összedobni.

Mi inspirál?

Hogy mi inspirál? Hát erre nehéz választ adni. Egyszerűen szeretem ezt csinálni. Nálam ez a jógát helyettesítő nyugalom. Ez nekem egyfajta kikapcsolódás a nyüzsgő napok után.

Mi volt a legkülönlegesebb megrendelésed eddig, és milyen csokoládét készítesz általában?

Egyelőre különlegesebb megrendelésem nem volt, mivel most még csak kétfajta édességgel foglalkozom, ezeket veszik és viszik. A csokoládéba mártott kekszgolyócskákat és corn flakes-t készítek 100 grammos kiszerelésekben, a gumicukrok csak egy kis plusz a megrendelők számára. A gumicukrok még nem házi készítésűek, de a későbbiekben mindenképpen komolyabban szeretnék foglalkozni velük. Tervben van a bonbonok és a táblás csokoládék készítése, különféle ízekben. Ennek a tervnek a megvalósításához még jó pár eszközt be kell szereznem, hogy tényleg minden jól sikerüljön.

Hol találunk meg, ha mi is egy kis édességre vágyunk?

Csilizradványon élek, de elérhető vagyok a Facebookon is mint Kiss Vera.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább