Sikerült ebben a nehéz időben kiharcolni a – nem csupán – csallóközi rendezvények méltó lefolyását!

Beszélgetés Jakus Zoltánnal a Bősiek – Bősért rendezvény szervezőjével. (Előzmény)

Szia Zoltán, az előző beszélgetésünk során arról informáltál, hogy tárgyaltok a kormány illetékeséivel, és konkrétan Mikas úr, az ország tiszti főorvosa megígért nektek egy személyes találkozót, illetve tárgyalást. A napokban olvashattuk ennek az eredményét. Milyen lefolyása volt a tárgyalásnak?

Természetesen nehéz tárgyalás volt, de próbáltuk a tárgyalás során elérni mindazt, amit jónak és észszerűnek láttunk, ebben erős érvek voltak a kormány precedensnek számító döntései más esetekben. Itt gondolok például a bevásárló központokra és a fürdők megnyitásának feltételeire.

Semmi más nem kellett nekünk, csak egyenlő mérce és esély ahhoz, hogy életben maradjanak a rendezvények.

Hangsúlyozom, hogy rendezvények, így többes számban, mert ebben az esetben nem csak magunkért, hanem mindenkiért harcoltunk, azokért is, akik egy lépést se tettek ez ügyben. Számunkra az volt a fontos, hogy bátrán tegyünk magunkért és közegünkért is.

A kinti rendezvényekre megengedett lett ez a modell: 5 m2 per fő. Ez a tény a gyakorlatban mit jelent?

Azt, hogy életben maradtunk, a Bősiek – Bősért rendezvényünk is, és most már minden rajtunk múlik, illetve a vendégeken, hogy részt vegyenek a rendezvényünkön.

A szabályok betartása a mi esetünkben 4000 látogatót jelent egy adott időben. Több ember is megfordulhat a rendezvény napján, de egy időben csak 4000 látogatóról beszélhetünk, amit mi kellőképpen tudunk kontrollálni úgy, hogy ennek az előírásnak eleget tegyünk.

Az egyik legfontosabb dolog a jegyeladás. Miként fog működni?  

A higiénia által kiadott előírások alapján a jegyeladás online lesz, mivel szükség van a vendégek elérhetőségei és adatai – a név, a cím és a telefonszám. Persze, a helyszínen is lehetőség lesz a jegyek online megvételére.

A higiéniai előírások alapján a belépés egyszeri lesz, tehát miután a vendég elhagyja a rendezvény területét, a karszalagot el kell vágni, és egy új folyamat következik, egy új belépő megvételével és egyben a higiéniai procedúra megismétlésével. Aprólékos információk a Bősiek – Bősért Facebook-oldalon lesznek elérhetőek, emellett egy Bősiek – Bősért eseményoldalon szintén a Facebookon.

Milyen üzenetet küldenél a Bősiek – Bősért rendezvény látogatóinak?

Megkérnék mindenkit, hogy tartsák be a biztonsági élőírásokat, és legyenek türelmesek, mivel ez egy picit hosszabb ideig tartó folyamat lesz, de higgyék el, hogy úgymond minimálisra „nyomtuk” a kissé kényelmetlen procedúrákat, annak érdekében, hogy a komfort érzése alakulhasson ki a látogatókban és az idő múltán is a remek szórakozás maradjon meg az emberek emlékezetében.

Mindent megtettünk és megteszünk azért, hogy elégedettek legyenek. Köszönöm mindenkinek, aki engem, minket támogatott és hitt bennünk, hogy sikerül ez a küldetés!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább