10 cikk, amiért érdemes lesz beszerezned a júliusi Klikk Outot

Címlapkép: Ugróczky István

Elkezdődött a nyári szünet, és szerencsére néhány rendezvény is megvalósulhat. Amellett, hogy szívesen invitálunk benneteket ezúton is a pénteki Klikk Out Midsummer Partyra, melyen Curtis is fellép, belekukkanthattok e havi számunkba, mely a napokban már megtalálható lesz a szokott helyeken.

Lapozzunk!

EDITORIAL


Ennyi eszetek van…?!

 

Eljött a nyár, itt az aratás ideje, tele vannak az online közutak az észkombájnokkal, akik miatt alig halad a forgalom. Az emberek szabad- és munkaidejük jelentős részét is valamilyen online fórumokon töltik, ahol akkora a tolakodás, hogy alig kapni levegőt. Egyvalami hiányzik onnét: az érdemi vita.

Szerző: Szilvási Tibor

AUTÓ


Alfa Romeo Stelvio – Stílusosan sportos

 

„Az olasz életérzés és autógyártási tradíciók szerelemgyerekeként látta meg a napvilágot az Alfa Romeo új büszkesége, a Stelvio.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ GÁL TAMÁSSAL


„Nagyon jó lenne, ha sok ember érezné úgy, hogy a Jókai Színház az ő csapata”

 

„Szeretném, ha tétté tudnánk tenni a felvidéki magyarság számára, hogy van egy színháza. Én nem vagyok a legprofibb focirajongó, de 5-10 DAC-meccsen már ott voltam, mert úgy érzem, hogy van tétje, hogy ott valami történik és erről beszél Dunaszerdahelytől Királyhelmecig mindenki. Úgy érezzük, hogy ez a miénk, amire joggal lehetünk büszkék. Van egy csapatunk. Nagyon jó lenne, ha sok ember érezné úgy, hogy a Jókai Színház is az ő csapata. Ez rengeteg munkát igényel a mi részünkről is, hogy az előadásokra öröm legyen eljönni, de minden felvidéki magyar ember felelőssége, hogy hogyan kezeli azt a pár színházat, amije van.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Ugróczky István

GASZTROBETYÁR


Aranykárász újratöltve

 

„Fitus Szabolcs egy igazi nagyágyú a csallóközi gasztronómia területén, és aki egy kicsit is érdekelt a környékbeli rendezvények világában, annak biztosan ismerősen hangzik a neve, hiszen rengeteg catering, esküvő, bál vagy falunap szervezése mögött rejtőzik a munkássága. Tevékenysége már réges-rég túllépte hazánk határait is, hiszen már a környező országokban is sok tennivalója akadt, így számos cégnek, magánszemélynek váltotta valóra rendezvénye tökéletes lebonyolítását, egyben igényes végkimenetelét. Jelenleg egy nagy fába vágta baltáját! Aranykárász újratöltve! Egy magyar csárda újjáélesztésén fáradozik…”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Szabó Péter Pál

JEGYZET


Katonaéveim – Asztrahán – a Volga és a Kaszpi-tó között!

 

„Másnap a reggeli torna, sorakozó, napi parancs felolvasása és reggeli után teherautóval kivittek bennünket egy homokkal befújt komplexumhoz. Az úton odafelé magam előtt láttam a katonaságon eltöltött idő egyik legdrasztikusabb élményét. Akkorra már a hőmérséklet talán át is lépte a 30 fokot, az aszfalton egy osztag orosz futott csizmában, csupasz mellkassal és gázmaszkban. A dzsipben utazó tiszt mellettük ordítozott. Megérkeztünk, szó szerint a sivatag közepébe, ahol első dolgunk volt megkeresni a kabinok hőmérőjét, mert az irdatlan meleg elviselhetetlen volt. Árnyékban mutatott 47 fokot.”

Szerző: Szigeti Attila

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Még egy kis oltás

 

„A gyógyszeripar nem feddhetetlen, és természetesen profitorientált, mint bármelyik másik ágazat. A védőoltásokkal azonban éppen nem keresik magukat halálra. Ezeket ugyanis egyszer, maximálisan párszor egy életben kapja valaki. Sokkal nagyobbat tudnak kaszálni azokon a gyógyszereken illetve táplálékkiegészítőkön, melyeket az emberek rendszeresen szednek. Olyannyira így van ez, hogy a legtöbb gyógyszergyártó cég már nem is gyárt vakcinákat, és ez sajnos időről időre ahhoz vezet, hogy valamelyik oltóanyagból hiány alakul ki.”

Szerző: Sipos Janka

Filkó Veronika

BABA-MAMA


Anyai gondoskodás egy buboréknyi ékszerben – Bemutatkozik a Milky Mommies Anyatej Ékszerek

 

„Sok nő az anyasági szabadság alatt újraértelmezi magát, vagy tesz egy nagy kitérőt, és eltávolodik az eredeti szakmájától, új utakat keres. Filkó Veronika és Sárai Erika nem mindennapi vállalkozásba vágta a fejszéjét. Emlékeket gyárt, melyeket ékszerbe zár, ezzel örömet okozva megannyi nőnek.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági

HAVI KREATÍV


Számel Ottó: A kutyaházak mestere

 

„Korábban lambériagyártással foglalkoztunk, amikor pár vevőnk megkérdezte, hogy nem lehetne-e esetleg maradék, hulladék anyagokból kutyusoknak valamilyen házat összeütni. Szóval lényegében a vásárlóink igényei szerint alakultunk mi is. Neves kutyatenyésztőket kérdeztünk a méretekről, formákról, anyagokról, amiket mindenképpen szerettünk volna figyelembe venni a házak készítésekor.”

Szerző: Kürthy Judit

ÖTLETGAZDA


„Az e havi ÖtletGazdában három olyan játékot mutatok be nektek, amelyektől távol áll a sakkpartikra jellemző hosszas, csendes morfondírozás vagy a stratégiai játékok egymás elleni gonoszkodása, ellenben barátságos, kommunikatív és nyitott légkört teremtenek.”

Szerző: Këri

HÓNAP NŐJE


Csiba Rebeka

 

Még mindig tartanak a korlátozások a koronavírus miatt. Mennyiben befolyásolta az elmúlt hónapjaidat a járvány?

Nagyban befolyásolta, gondolok itt a sulira, ami online folyt, és persze nem mindig zökkenőmentesen, hiszen sokkal nehezebb volt így felkészülni az „órákra”, és persze a feladatok megoldása sem volt néha egyszerű. De azért olyan szerencsés tuti nem leszek, hogy majd az érettségim is elmarad. 🙂 Nyilván ebben a formában is voltak pozitív dolgok, hiszen nem kellett olyan korán felkelni, mintha rendes suli lenne, ugyanis nagyon szeretek sokáig aludni.

Kérdez: Kurucz Klaudia / Fotók: Szabó Péter Pál

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább