Irodai csendes társ

PR-cikk

A PR-cikk megjelenik a Klikk Out 2020/07. számában.

Gondoltál már arra, mi az, ami a leginkább befolyásol munkavégzés közben? Egy kényelmes ülőhely, zökkenőmentesen működő technika, otthonos környezet, idő, csend – a sorrend tetszés szerint módosítható. Az első három viszonylag könnyedén biztosítható, míg az idő pótolhatatlan, érzékelése és kihasználása pedig nagyban függ a csendtől is. Csendet is lehet szerezni, a qBooth erre vállalkozott. Novák Krisztiánt, a fülkét gyártó cég vezetőjét kérdeztük.

Tulajdonképpen mi a qBooth?

Sokan emlékezhetünk még arra a korra, amikor a belvárosi utcasarkokon rendre találkozhattunk érmés telefonfülkékkel. Az ember beleállt, kitárcsázta a megfelelő számot, és viszonylag diszkrét körülmények között lefolytathatott egy beszélgetést. A qBoothon belül ugyan nincs érmés telefon, de megvan az, ami az előbbiből hiányzott, és az a csend. Erre utal a nevében szereplő „Q” is, ami a quiet (csendes) kifejezést szimbolizálja.

Lényegében egy csendes fülkéről van szó diszkrét munkavégzéshez, fókuszáláshoz, zavartalan beszélgetésekhez.

Az ilyesminek nyitott terű munkahelyeken óriási értéke lehet…

Pontosan. Tulajdonképpen ez hívta életre. Cégünk vállalatoknak szállít be szoftvert, és munkánk részét képezi, hogy rengeteget tárgyalunk telefonon külföldi ügyfelekkel. A nyitott térben viszont zavarjuk egymást. Az irodai dolgozók munkahelyi hatékonyságának nagy része veszik el azáltal, hogy nem tudnak kellően fókuszálni. Diszkrétebb beszélgetésekhez is eddig ki kellett mennünk a folyosóra vagy megkérni egy másik helyiségben lévő kollégát, hogy hagyjon magunkra.

Megoldás gyanánt egy bútorgyártó cégtől rendeltünk egy kabint, de a kialakítása miatt nem vált be. A finn szaunához hasonló kabinnak csak egy oldala volt fényáteresztő, emiatt nem adta meg azt az érzést, hogy kellemes környezetben volnánk, ráadásul nem volt kimondottan hangszigetelt sem. Aztán úgy gondoltuk, kifejlesztünk mi egy ehhez hasonlót, ami már minden igényt kielégít.

Már elsőre is megnyerő a külseje, de mit fontos tudni erről a fülkéről?

Nagyjából 1,2 négyzetméternyi helyet igényel, egy-egy irodán belül könnyen áthelyezhető. Masszív konstrukcióval és kellemes dizájnnal rendelkezik, minőségi anyagokból készül, amelyek a tartósságát biztosítják. Ügyelünk arra is, hogy környezetbarátak legyünk, ezért a hangszigeteléshez újrahasznosított habot használunk.

A qBoo 1-nek keresztelt egyszemélyes fülkénkkel az volt a célunk, hogy a zajszennyezéstől, a túlzott stressztől és a magánszféra hiányának érzésétől is megóvjuk a felhasználóját, ezért két oldalát is biztonsági üveggel láttuk el, a beáradó természetes fény és a hangszigetelés így megteremti a kellő nyugalmat. Belépéskor bekapcsol a szellőzés, belül konnektor és USB-csatlakozó is található, emellett egy saját fényforrással is elláttuk a gyengébb külső fényviszonyok esetére. 

Ez már tehát kész, de mit tudhatunk meg a qBooth jövőjéről?

Pillanatnyilag tervezés, illetve prototipizálás alatt áll a két- és négyszemélyes fülkénk, melyek már tulajdonképpen minitárgyalók. Elsődleges hasznuk ezeknek is a diszkréció, de korántsem mellékes, hogy helyet spórolnak, egy meglévő irodai struktúrában is elhelyezhetőek, és nem szükséges egy-egy további iroda bérlése szűkebb körű tanácskozásokhoz.

Mi az, ami összességében a versenytársak elé helyezi?

Áraink versenyképesek, a fülke pedig bizonyos szintig igény szerint alakítható. Nem mellékes az sem, sőt, hogy ezt mi készítjük a régióban, majd mi szállítjuk ki, és adott esetben összeszereljük. Volt már rá példa ugyanakkor, hogy Portugáliába vagy Svájcba küldtünk belőle. Ilyen esetekre készítettünk egy videóútmutatót az összeszereléséhez, vagy pedig felvesszük a kapcsolatot egy helyi csapattal, amely összerakja.

Legnagyobb előnye viszont az, hogy aki ebbe a fülkébe bemegy, úgy érzi, hogy jó ott lenni.

Megkapja azt az övezetet, amelyben le tud folytatni akár egy hosszabb konferenciabeszélgetést, és azt a nyugalmat, amelyben el tudja végezni a mélyebb összpontosítást igénylő feladatokat. Elértük azt a belső akusztikát és komfortérzetet, ami szükséges ahhoz, hogy mi sem zavarjuk mások munkavégzését, és mások sem a miénket.

Kapcsolat:

Web: qbooth.sk

E-mail: kristian@qbooth.sk

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább