X. Nemeshódosi Kis-Nagy Lakoma

A cikk megjelent a Klikk Out 2020/08. számában.

Nemeshódos apraja-nagyja most kicsit halkabban kiabálja, hogy pár nap múlva itt a nemeshódosiak tizedik Kis-Nagy Lakomája! Kisasszony havának 15-ik napja legyen a vidámság és a lakomázás napja! Írd be hát az irkádba vagy a kalendáriumodba, hogy az időpontod biztosan ne ütközzön semmi másba!

Ha nem ütötte volna fel a színét a világkerekségen ez a koszos korona nyavalya, a tizedik alkalommal megrendezett lakoma lett volna az év leghatalmasabb vigadalma. Három napon át szólt vóna a muzsika, három éjjelen át táncolhatott vóna a falu apraja-nagyja. A nyavalyára csak egyfajta oltás létezik: ha kikapcsolod a tévéd, és reggelente lehörpinted a pálinkás üveged tüzes vizének egytizedét, majd reméljük, hogy ez minden bajtól megvéd! Ne engedjük meg soha, hogy a jókedvünket belepje a moha! Gondolkodj, mielőtt cselekszel, hiszen sok minden, amit látsz és hallasz, csak egy jó csel, amely – ha hagyod – nagyon megvisel. Gondolkodni még talán legális, ám nem sakktábla alakzatban rendezvényen a padon ülni illegális.  Még jó, hogy italozás és falatozás közben nem szükséges a „szájkosár”, így aki lakomázik, az egytől-egyig jól jár.

A lakoma napján reggel kilenctől már gyülekeznek a termelői piacozók és kotlabűvészek, majd cimbalom muzsikaszó mellett készülhetnek a jobbnál-jobb étkek. Jelentkezzetek bátran a FŐZŐVERSENYRE csapatotokkal ti is, hadd tudja meg mindenki, milyen a bográcsotok fénye és az ízvilága is. Amennyiben rendesen fűszereztétek a gulyásotokat, a díjazás után mindenki hallja majd örömsikításaitokat és a tapsokat. A taps mindenkinek szól, ám a „díszjelvény” csak az első három díjazottnak esik jól. Ha jól tudom, FUT majd A FALU is a futóversenyen, csak lélegezzetek hevesen és fussatok eredményesen. A gyerkőcökről sem feledkezünk meg, hiszen egész nap műsorokkal lepjük őket meg.  A koronás nyavalya ellenére meglépjük a sakkot, amennyiben a lakomára kilátogattok, reméljük, nem kapjuk meg a mattot. A főszínpadi műsorokkal kissé szűkösebbre vettük a gyeplőt, így biztosra veheted, hogy a REPUBLIC húzza majd a fő zenei kísérőt. A NowEMBER zenekarnak már most örüljetek, öröm-háttérzenéjükkel önkívületbeli állapotba kergetnek majd titeket. A VARKOCS zenekar sem tesz mást, mint kedvetekre húzza majd elő a folklórból a zeneművészeti piros ászt. Miután az összes zenekar a színpadról elvonul, BÍRÓ TOMI, a DAC hangja, egyben tündéri szigetünk örökké fiatal lemezlovasa fogja tágra a zenei gyeplőt, majd addig nyomja, míg meg nem látjátok kedvesetek orcáján a reggeli napfényben az első szeplőt…

Már majdnem mindenről szó esett, ám a BETYÁRTANYA étkeiről ezidáig még hallani sem lehetett. Idén előnyt adunk a frissen sülteknek, így gulyás és pörkölt csak azoknak jut, akik majd a lakomára kisietnek. A BETYÁRTANYÁBAN nem fogjuk szorosra a kantárt, minden finomságból lesz annyi, amennyit elbír a kamránk.

Hogy a szavam kissé bővebbre vegyem, megmutatom mire csorgathatjuk majd a nyálunk, mi lesz az élelem:

–          sült hagymás disznóvér, alföldi lecsós disznóvér

–          csípős kolbászos lecsó, velős lecsó

–          májas, véres hurka, sült méteres kolbász

–          cigánypecsenye, rablóhús, borjúnyárs

–          vaslapon sült csirkemell, kotlós melle nyárson

–          vaddisznó pörkölt csuszával, vaddisznó gulyás

–          tépett házi kacsahús gőzgombócban lilakáposztával

–          harcsapaprikás túróscsuszával, sült hekk, roston sült pisztráng

–          hízott libamáj, libamájpástétommal töltött krumplis laska

Egyenlőre ennyit kívánhattok, ám még pár meglepetéssel biztosan szolgálok. Azt biztosra vehetitek, hogy bendőtöket a BETYÁRTANYÁBAN teljesen megtömhetitek. Tegyétek azt addig meg, amíg ezt megtehetitek. Mi az egészségetekre mindenképp vigyázunk, amennyiben a BETYÁRTANYÁBAN falatoztok, jó pálinkával kínálunk és dezinfikálunk! Kiégetjük vele a férget, hadd vessünk ennek a koszos nyavalyának már végre véget! Nem maradt már más hátra, minthogy megjelenj majd te is a NAGY LAKOMA napján, a BETYÁRTANYA bármelyik tágra tárt ajtaján! 🙂

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább