Amikor még a szomszéd Maris néni is összeboronálna valakivel

Vannak pillanatok, amikor úgy érzed, mindenki a te magánéleteddel van elfoglalva. Legyen akár családi összejövetel, születésnap, közös vacsi a barátokkal, vagy csak egy egyszerű beszélgetés, tuti biztos, hogy elhangzik a kérdés: „Na, és a pasikkal mi újság?”

Ha itt be is fejeződne a dolog, nem lenne probléma. De persze, már miért is érne véget a sztori rögtön az elején?! Ha akarsz beszélni róla, ha nem, beszélni fogsz. Törődj bele. Vagyis, igazából neked nem is kell beszélned, épp elég, ha csak hallgatsz. Végighallgatod, hogy ki mit gondol jónak, ki szerint mit kellene tenned, ki lenne a számodra megfelelő társ.

Ne próbálj ellenkezni, felesleges. Jutka néni akkor is meg lesz győződve róla, hogy Petihez kellett volna hozzámenned. Butus vagy, hogy annak idején elengedted őt! Erre Zoli bá megjegyzi,

„Áá, akkor még gyerekek voltak! Viszont most itt van Feri! Jó parti, kedves, jól keres, nincs senkije… Mire vársz? Le kell csapni rá!”

Ezzel néhányan egész hangosan egyetértenek. Aztán persze megszólal még valaki, aki kézlegyintéssel konstatálja: „Neked úgyse jó senki!” A legviccesebb, amikor apukád néz ki neked valakit. Mondjuk az tényleg nagyon cuki, amikor csillogó szemekkel meséli, hogy milyen jóvágású fiút talált, aki mit ad Isten, pont hozzád illene. Felteszi a szemüvegét és nagy erőkkel keresni kezdi a Facebookon, hátha megtetszik neked és rábólintasz, hogy összehozzon egy randit. Anyukád pedig, amint férfinevet hall kiejteni a szádon, mindegy milyen kontextusban, megkérdezi:

„És, jóképű? Hány éves? Van valakije? Nincs? Hát, akkor ebből még lehet is valami!”

Jaj és persze, amikor egyedül vagy, hirtelen mindenki úgy elmenne egy jó lagziba…

Természetesen a barátaidra is számíthatsz e téren. Anna hirtelen nagyon lelkesen mesél egy ismerőséről, aki nemrég lett szingli. Véletlenül még jóképű is és korban is illenétek egymáshoz. Színtiszta véletlenségből a következő baráti összejövetelen pedig már ő is ott van… Mivel ez nem jön össze, ezután Gábor próbálkozik, aki azt találta ki, hogy megismerkedhetnél a testvérével. Milyen jó lenne egy családnak lenni! De Julcsi barátnődnek is akad ám egy facér jó barátja! A szomszéd Maris néni tippjeiről már ne is beszéljünk…

Olykor egészen kellemetlen helyzeteket szülnek ezek az összeboronálások. Összességében viszont mégsem tudsz haragudni senkire, hiszen tudod, mindannyian csupa jó szándékból halmozzák az ötleteket. No, de azért szépen csendben megjegyzed:

„Haló! Én pontosan tudom, mit miért teszek. Köszi, nem szorulok segítségre pártalálás terén.”

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább