Nagy Adrianna, a horgolás mestere

Havi kreatív

A cikk megjelent a Klikk Out 2020/09. számában.

Kézzel készített, horgolt babái számos gyerkőc életét teszik szebbé napról napra, ami büszkeséggel tölt el. Ugyanis nem minden dísz, plüss képes azt az örömöt varázsolni egy gyermek – vagy épp gyermeklelkű felnőtt – arcára, mint egy ilyen horgolt csoda. Ismerjétek meg Ti is Adrit!

Mikor kezdtél el horgolással foglalkozni?

Kiskoromban anyukámat láttam horgolni. Az alapmozdulatok még akkor belém ivódtak, de ott ezt el is engedtem, nem érdekelt. Később a neten egyre több amigurumi „jött velem szembe” és mivel imádok kreatívkodni, szerettem volna én is megtanulni szebbnél szebb figurákat készíteni. Ez az akarat sokáig megvolt, csak hát az idő…

Hogy kezdődött pontosan ez az új hobbi?

2015 karácsonyára férjem kolléganőjétől kaptam pár fonalat, horgolótűt, én pedig rögtön bele is fogtam. Autodidakta módon nagyon gyorsan megtanultam a jeleket, hogy pontosan mi, mit jelent, aztán jöttek a minták. Angol, orosz, dán, norvég, szinte minden nyelven elboldogulok a mintákkal.

Mi inspirál?

A különleges kihívások. Ma már fénykép alapján is képes vagyok egy figurát horgolással elkészíteni, sőt, egyre több saját tervezésű is van.

Hogyan támogat a családod mindebben?

A családom száz százalékig mellettem van. Mindenben támogatnak. Budapesten például két alkalommal is beneveztem az Országos Kézimunka-kiállítás néven meghirdetett versenybe, ahol mindkét alkalommal a kategóriám fődíjasa lettem. Idén sajnos a vírus miatt elmaradt ez a verseny és sajnos az idei októberi kiállítás sem biztos még. Pedig az új pályaművem is készen áll a megmérettetésre. Hogy mi lesz az? Az még titok! 🙂

Mi volt eddig a legnehezebb, vagy legkülönlegesebb megrendelésed?

Végülis mindegyik különleges számomra, mert imádok horgolni és minden egyes figurámban benne van a szívem, lelkem. Maximalista vagyok, így addig dolgozom egy-egy darabon, míg teljesen elégedett nem leszek vele. Szeretem azt is, hogy nincs két tökéletesen egyforma figurám.

Szerinted mi az, ami a legértékesebb a munkáidban?

Fő tevékenységemnek az amigurumi horgolást választottam, de mellette kosarakat is fonok, hímzek, gyerekszobákba falakra mesefigurákat festek, tehát többnyire mindennel foglalkozom, ami kreatív.

Mik a jövőbeli terveid?

Szeretnék még sokáig készíteni sok és szép amigurumit és egy könyvet kiadni a saját tervezésű horgolmányaim leírásával.

Hol érhetünk el, ha mi is szeretnénk egy szépséges horgolt babát?

Megtalálhattok a facebookon „Handmade my Adri – Nagy Adrianna” név alatt, vagy Instagramon a „nagyadri9” néven is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább