Amikor a nagy nap mégsem lesz nagy nap

Szinte az összes kislány elképzeli, milyen lesz majd az ő saját nagy napja, vagyis az esküvője. Csodaszép, mesebeli pillanatokat képzelünk el, majd amikor odakerülünk, hogy az álom valósággá válik, korábbi elképzeléseinknek próbálunk eleget tenni.

Gondosan odafigyelve választunk ki mindent. Ha kell háromszor is átgondoljuk, hogy biztosan az lesz-e a megfelelő döntés, amit elsőre hoztunk. Színben és stílusban minden passzol egymáshoz. Tökéletes a virág, jól összeállított a menü, a süteménycsodákról már ne is beszéljünk! A koszorúslányok szettje is kifogásolhatatlan, na és persze ott az est egyik fénypontja, a menyasszonyi ruha! Megtaláltuk álmaink ruháját. Azt, amiben szeretnénk az oltár elé sétálni, s kimondani kedvesünknek a boldogító igent.

Felkerestük a már jó ideje kiszemelt fotóst, videóst, vőfélyt, kiküldtük az egyedileg megtervezett meghívókat, szóval minden készen áll, hogy felejthetetlen ünneplésbe torkolljon a nap.

Majd jön egy helyzet, egy nevezetes koronahelyzet, ami közbeszól, s minden számításunkat, úgy ahogy van, áthúzza. Nincs kiskapu, egyetlen menekülési útirány van, ami a nagy nap bizonytalan időre való elhalasztása. Hát micsoda szívfájdalom ez egy szerelmespárnak, akik már alig bírták kivárni, hogy elérkezzen ez a nap! Micsoda szívfájdalom lehet ez egy nőnek! Egy nőnek, aki az álmát szépen lassan valósággá varázsolta,

majd az utolsó pillanatban jön valaki, vagy épp valami, ami ledönti az egész várat. Állhatott bármilyen stabil lábakon a vár, a csapás kegyetlen.

Sokan értetlenül állnak a dolog előtt. Azt gondolják, mi ez csak, hiszen nem történt semmi baj, csak át kell tenni későbbre egy esküvőt. Anélkül is lehet boldog a pár. Nem kell hozzá az a papír. Amúgy is, felesleges… Mondják ezt addig, amíg nem a saját nagy napjukról van szó. Amíg nem a saját energiájuk megy pocsékba, amíg nem őket fosztják meg az álmuktól.

Igazán megérdemlik a megértést azok a menyasszonyok is, akik igenis ragaszkodnak az ő nagy napjukhoz, s úgy szeretnék megvalósítani, s átélni a pillanatot, ahogyan az az ő nagy könyvükben meg van írva.

Nem ítélhetünk el ezért senkit.

Azt sem, aki minden akadály ellenére belevág a dologba, s azt sem, aki inkább meghátrál…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább