Hogyan kaphatott Covid-teszteredményt, ha nem is tesztelték?

Forrás: Dunaszerdahelyi.sk

Nem járt tesztelésen, mégis megkapta az eredményét? Az egészségügyi minisztérium magyarázatot adott erre a kérdésre.

A legnépszerűbb közösségi oldalon az elmúlt napokban több olyan bejegyzést is olvashattunk, amely arról számolt be, többen úgy kaptak telefonjukra értesítést koronavírustesztjük eredményéről, hogy közben nem is jártak tesztelésen. A felhasználók összeesküvés-elméletek gyártására hajlamos része nagy leleplezésre készült, ám az egészségügyi tárca közösségi oldalán most választ adott a valóban magyarázatra szoruló esetek okaira.

A szaktárca azt írja, egyeztetve az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjával arra a végtelenül egyszerű válaszra jutottak, hogy azért fordulhatnak elő a fentiekhez hasonló eseteket, mert az emberek bizony nagyon sok esetben rosszul adják meg (pl. elgépelik) telefonszámukat.

Így előfordulhat, hogy valaki más számára érkezik meg az SMS – magyarázza az egészségügyi tárca.

„Ha negatív teszteredménye van, és nem volt tesztelésen, csak nyugodtan hagyja figyelmen kívül az üzenetet. Elnézést kérünk a hibáért, nyugodt lehet. Ha pozitív teszteredményű SMS-t kap, és még nem volt tesztelésen, fel fogja Önt hívni az ÚVZ. Kérjük, mondja el nekik, hogy valószínűleg hiba történt a szám megadásakor. Az ÚVZ majd felkeresi az illetőt, akihez a teszt tartozik – teszi helyre a gondot a minisztérium, hozzátéve: nincs ok az összeesküvés-elméletek gyártására.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább