Az év meccsére, a DAC–Slovan derbire nézőkkel!

FOTÓ: SZABÓ PÉTER PÁL

A DAC 1904 innovatív és példátlan kezdeményezése: leteszteljük a szurkolókat a DAC–Slovan rangadó előtt.

A cikk a dac1904.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.

Csak negatív COVID–19 teszttel engedjük be a szurkolókat a MOL Arénában vasárnap tartandó mérkőzésre, összhangban a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 2020. október 14-én az OLP/8326/2020 ügyiratszám alatt kiadott, az új koronavírus terjedését megelőző intézkedésének D bekezdésével, melynek értelmében a tömegrendezvények általános tiltása alól kivételt képeznek, azaz megtarthatók azok a rendezvények, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás negatív COVID–19- teszttel rendelkezik.

A szurkolóknak a lelátókon a helyük – mindnyájan a csapat részei vagyunk! A futballszurkolók nélkül nem igazi a mérkőzés, hiszen a csapatot buzdító lelkes tömeg meghatározó része a meccseknek.

Nem véletlenül tartja a mondás, hogy a szurkoló a tizenkettedik játékos. A DAC 1904 labdarúgóklub október 25-én visszahozza a rajongókat a MOL Arénába a DAC–Slovan mérkőzés tiszteletére, méghozzá egyedülálló módon: díjmentes COVID–19- antigénteszttel.

Tagadhatatlan, hogy nehéz időszakot él át a kultúra- és a sportvilág. Szlovákiában mindössze öt sportágnak engedélyezték, hogy befejezze a ligáját – köztük a futballnak is.

A DAC 1904 labdarúgóklub számos erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy a szurkolók visszatérhessenek a stadionokba. A MOL Arénában 2020. október 25-én 16:00 órakor megrendezésre kerülő DAC 1904 – ŠK Slovan mérkőzés szervezése során is mérlegeltük a lehetőségeket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a vasárnapi tétmérkőzés előtt a

2020/21-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak díjmentesen biztosítjuk a COVID–19-antigénteszt elvégzését.
A tesztelés 2020. október 25-én a MOL Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd.

Azt szeretnénk, ha a stadionba belépő szurkolók tökéletes biztonságban éreznék magukat. A MOL Aréna valóban biztonságos hely, hiszen itt mindenki ellenőrzött körülmények között élvezheti a mérkőzést, felidézve a telt házas találkozók felejthetetlen hangulatát.

Hasonló dologra még nem volt példa!

A klub döntésének hátterében a sport megmentésének szándéka áll. A DAC 1904 ezzel a kezdeményezéssel szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy mellette állnak, és ezekben a nehéz időkben is kitartanak a csapat mellett!

Ugyanakkor reméljük, hogy ez a példátlan kezdeményezés sorsfordító lesz a labdarúgás jövőjében és fejlődésében, valamint a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken.

Jelenleg 1000 teszt áll klubunk rendelkezésére, de dolgozunk azon, hogy tovább növeljük a tesztkapacitást a hétvégi mérkőzés kezdetéig. A változásokról folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. Tíz tesztállomás áll majd a szurkolók rendelkezésére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat aCOVID–19- antigéntesztelésnek.

Figyelem! Csak azt a teszteredményt fogadjuk el érvényesnek, amelyet az általunk biztosított személyzet ad ki. Más típusú tesztet a beléptetésnél nem áll módunkban elfogadni.

Hogyan zajlik a tesztelés?

 • A regisztráció lehetőségével kizárólag a bérletes szurkolók élhetnek. Mivel a jelenlegi mérkőzésre meghatározott számú teszt áll rendelkezésünkre, a regisztrációkat időrendben fogadjuk.
 • Amennyiben a szurkoló a felületen nem talál szabad időpontot, akkor, sajnálatunkra, a tesztkapacitás betelt, és nem tudunk további jelentkezőket nyilvántartásba venni.
 • Regisztráljon legkésőbb 2020. október 23., péntek 10:00 óráig, illetve a tesztelési kapacitás megtöltéséig az alábbi felületen: gol.dac1904.sk
 • A teszteredmény továbbítására a regisztráció során kizárólag érvényes és élő e-mail-címet adjon meg, mivel a teszt eredményéről e-mailben fogjuk értesíteni.
 • A regisztrációt követően a szurkoló által megadott e-mail-címre érkezik egy visszaigazoló e-mail, amelyben mindenki megtalálja a pontos utasításokat a tesztelésre vonatkozóan (időpont, a tesztállomás neve, azonosító).
 • Javasoljuk, hogy legalább 10 perccel a megjelölt időpont előtt érkezzen a helyszínre, hogy időben megtalálja a saját standját. A későn érkezők tesztelését, sajnos, nem áll módunkban elvégezni.
 • A vizsgálat időtartama 3 perc.
 • A minta levételét követően a teszt eredményéről 20 perc elteltével e-mailben tájékoztatjuk.
 • Ha a teszt eredménye negatív, akkor a szurkoló a stadion másik oldalán kijelölt, a tesztelőállomással azonos megjelölésű értékelőpultnál átveheti speciális karszalagját, amely a bérlettel együtt feljogosítja a stadionba való belépésre.
 • Amennyiben a teszt eredménye pozitív, kérjük, hogy a vírus továbbadásának lehetőségét elkerülendő, minimális érintkezéssel, haladéktalanul menjen haza. Javasoljuk továbbá, hogy amint lehetséges, lépjen kapcsolatba a lakhelye szerint illetékes regionális közegészségügyi hivatallal és körzeti.
 • A stadionba 13:00 órától lehetséges a belépés. Belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a stadionban való tartózkodás pedig csak szájmaszk viselésével engedélyezett.
 • A kapuknál érintésmentes beléptetést biztosítunk.
 • A bérlettel rendelkező szurkolók az A és a C tribünön minden második sorban a kijelölt ülőhelyeket foglalhatják el.
 • A büfék a szurkolók rendelkezésére állnak. A mérkőzés előtt korábbi mérkőzések felvételei kerülnek vetítésre.

Kérjük, hogy ha az előzetes regisztrációt követően mégsem tud részt venni a mérkőzésen, ezt időben jelezze a marketing@dac1904.sk e-mail- címen, hogy helyét átadhassuk valaki másnak.

Kérünk mindenkit, aki nem tesztelésre vár, hogy vasárnap ne tartózkodjon a stadion környékén. A résztvevőket pedig arra kérjük, hogy tartsanak be minden helyszíni utasítást, és a legnagyobb megértéssel és együttműködéssel fogadják a rendezvény koordinátorainak instrukcióit.

Ne csüggedjenek azok sem, akik nem jutnak be a stadionba, mert az Orange sport és az M4 Sport is élőben közvetíti a mérkőzést.

Szurkoljunk együtt a DAC-nak!

Hajrá, DAC!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább