Légy vendégük: Lorian’s – Dunaszerdahely

A teljes cikk megjelent a Klikk Out 2013/04. számában.

Fotók: Ugróczky István

A Vendéglőlesen c. korábbi rovatunkban a régióban működő éttermekről írtunk, miután meglátogattuk azokat és elfogyasztottunk ott egy-egy ebédet vagy vacsorát. A rovat cikkeinek felelevenítésével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátókra szeretnénk felhívni a figyelmet. Aki teheti, ezekben a nehéz időkben válassza kínálatukat, rendeljen tőlük rendszeresen!

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, noha az eredetinek csupán egy kivonatát közöljük. A teljes korábbi cikkünk fellelhető ITT.

Facebook-oldal: Lorian’s

2014 áprilisában Dunaszerdahely egyik előkelő, jó hírnévvel rendelkező éttermére esett a választásunk. Az idő elteltével a LORIAN’S étterem nagy változásokon ment keresztül, többek közt Bertalan Lóránt, az egykori séf már nem tevékenykedik az étteremben. Mindezek ellenére a LORIANS a mai napig tárt karokkal várja a kedves vendégeit… 🙂

Belépéskor kellemes színárnyalatok, gusztusosan megterített asztalok, illedelmes és kedves személyzet fogadott minket. Az asztalunkhoz udvariasan elkísértek, kabátjainkat szépen elkérték, felakasztották. Eléggé meglepő az ilyen magas színvonalú fogadtatás, valóban megbecsült vendégeknek éreztük magunkat. Miután helyet foglaltunk, társaságunkat személyesen üdvözölte a tulajdonos, aki egy személyben a séf – Bertalan Lóránt (volt még akkor).

Nagyon kellemes beszélgetés, és a hozzáértő ételajánlás után az az érzésünk támadt, hogy itt tényleg odafigyelnek a vendégre és mindent megtesznek azért, hogy jól érezze magát.

Korábban megjelent:
7 Moments – Dunaszerdahely

Hangulatos zene mellett vettük kézbe az egyszerűen kivitelezett ét- és borlapot. Minőségi magyar borokat kínálnak, és annak ellenére, hogy a borlapon a palack ára van feltüntetve, készségesen szolgálnak fel akár egy pohárkával is. Ez nem mindennapi szolgáltatás, így igazi borkóstolásban lehetett részünk. Borászunk kitűnőre értékelte a borok ízvilágát, színét, tökéletes hőfokát, kiemelte a borok minőségét, viszont nehezményezte, hogy a hazai borkínálat sajnos mellőzve van, holott az bőséges akár a környékünkön is. Borkóstolásunkkor a gáláns pincér mindig poharat cserélt, a vörösborhoz természetesen öblösebb poharakat kaptunk. Nagyon odafigyelnek a részletekre, és ez nemcsak a mi társaságunkra volt jellemző, mivel megfigyeltem a szomszéd asztal hölgytársaságának szervizét is.

Igazán bőséges a főétel és a desszertkínálat, de számos előétel, leves, saláta, egyéb húsmentes, illetve tésztaétel közül is választhatunk. Séfünk elmondta, hogy az étlap változó, szezonális jellegű ételekkel egészítik ki. A pincér felkészültségét mutatja, hogy az ételekkel kapcsolatos minden kérdésünkre választ tudott adni. Rendelésünk után pár percen belül a séf étvágygerjesztővel, egy roppant ízletes sajtos raviolival kedveskedett. Ez nagy odafigyelésre vall, a vendég tiszteletének jelképe – a ház vendégei voltunk erre a fogásra.

A LORIAN’S-ban töltött idő nagyon kellemesen telt. Elégedettek voltunk a bor és a minőségi pálinka kínálatával is. Az ételek díszítése fantáziadús, a kiszolgálás kellemes, szakszerű, a terítés kreatív és minőségi, az árak elérhetőek.

A környezet rendezett, tiszta, a személyzet nagyon illedelmes. A séf egy tapasztalt úriember, minden elismerésem az övé, mivel majdhogynem a munkahelyén él, tudom, hogy a főzés és a vendéglátás az élete. Ezt tapasztaltuk ottjártunkkor is, véleményem szerint ezt mindenki átélheti, ha a példamutató LORIAN’S-ba látogat.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább