Megváltozik a parkolási rendszer – a régi mellé épül majd az új sportcsarnok – életre keltik a szabadidőparkot

A keddi soron kívüli ülésén a városi képviselő-testület több meghatározó dologban hozott döntést. Többek között jön az új parkolási rendszer a lakótelepeken, rábólintottak a városatyák a jelenlegi sportcsarnok mellé felépülő Aréna DSZ sportcsarnokra, de jóváhagyták azt is, hogy teljesen új életre keltse a város a szabadidőparkot.

 

Jön az új parkolási rendszer 


Teljesen új, ún. rezidens parkolási rendszert vezet be Dunaszerdahely, amelynek a legfontosabb célja, hogy a dunaszerdahelyi lakosok a lakókörzetükben normálisan és ingyenesen parkolhassanak.

A rendeletet a múlt év végén még nem hagyta jóvá a testület, ám most több mint háromötödös többséggel már igen.

Az új, nappali belvárosi parkolás március 1-jével módosul, de a legnagyobb vitát az ún. éjszakai, a lakótelepeket érintő parkolási rész váltotta ki, ami június 1-jétől lesz érvényben (egy hónap türelmi idővel). 

Az új rendszer lényegében a lakótelepeken kialakult zsúfolt parkolást szabályozza majd: a dunaszerdahelyi lakcímmel rendelkező lakosok számára családonként két autóra ingyenes parkolást biztosít, míg a be nem jelentett lakosoknak vagy fizetniük kell lakótömbjük parkolójában az éjszakai parkolásért, vagy az adott körzetben lévő alternatív, ám ingyenes parkolókat kell használniuk.

A cikk folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább