15 járás, köztük Dunaszerdahely és Galánta kapott fekete besorolást

Korábbi ígéretének megfelelően Marek Krajčí egészségügyi miniszter sajtótájékoztatót tartott kedden este az aktuális járványhelyzetről. A tárcavezető azt mondja, ezután is minden kedden kiáll majd az ország elé. A tárcavezető mellett Ján Mikas országos tisztifőorvos is részt vett a sajtótájékoztatón. A szakember a lakosság türelmét kérne, „nagyon komoly a helyzet, de muszáj kitartanunk”, fogalmazott Mikas.

Dunaszerdahelyi járási, veszélyeztetettségi szint: 6., de a magasabb országos szint miatt szigorúbb előírások érvényesek

Szájmaszk használata: Kötelező beltéren és kültéren egyaránt, beleértve a települések külterületét is. Javasolt az FFP2 maszkok használata.

Kijárási korlátozás: Lakhelyelhagyási tilalom kivételekkel.

Iskolák: Óvodák, alapiskolák alsó tagozata, speciális iskolák, alap- és középiskolák végzős osztályai. A többi évfolyamon maximum 5 gyerek egy pedagógusra. Felsőoktatási intézmények távoktatásban.

Szertartások (esküvő, keresztelő, stb.): Maximum 6 személy, kivétel a temetés

Boltok: Alapszükségleteket biztosító üzletek és szolgáltatások. Max. 1 vásárló 15 négyzetméterre.

Vendéglők: Étel elvitelre vagy kiszállítással.

Cégek, vállalatok és szervezetek: Kötelező a home office, ahol lehetséges. Munkába járás csak negatív teszttel.

Tilos: Tömegrendezvény, lakodalmak, ünnepélyek, alkoholfogyasztás közterületen, sportrendezvények, fitnesstermek, wellness, aquaparkok és fürdők, uszodák, szálláshelyek, látogatás a kórházakban és szociális intézményekben (kivételekkel).

Tesztek érvényessége: 7 nap

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk vagy a Ma7.sk oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább