A kétnapos hétvégi tesztelés, és ami mögötte van

FOTÓ: RÓZSÁR VINCE

A koronavírus-járvány megfékezésének lehetőségét a szlovák kormány a fertőzöttek kiszűrésében látja. A még mindig magas számú pozitív eset az oka annak, hogy városunkban januártól kezdődően már többszöri alkalommal került sor úgynevezett célzott tesztelésre. Az emberek ugyanakkor csak azt látják, hogy a tesztelés hétvégéjén az egyes mintavételi pontokon 6-8 tagú csapat dolgozik. A folyamatot, ami ezeket a hétvégéket megelőzi, kevesen ismerik.

Mint Bubniak Júlia hivatalvezető asszonytól megtudtuk, az őszi országos koronavírus-tesztelés idején szükséges intézkedéseik jó tapasztalatnak bizonyultak, mert azokra alapozva szervezte meg az idén januárban a munkamenetet, a tennivalók elosztását.

„Amellett, hogy most is sok a tennivaló egy-egy tesztelési hétvége előtt, ma már sokkal gördülékenyebben halad az egész folyamat“

– mondta el Bubniak Júlia.

„Az, hogy a mi munkánk a polgárok számára nem látszik, részben azt is igazolja, hogy jól tesszük a dolgunkat, mert fennakadások nélkül tudjuk hétről hétre megszervezni a tesztelést, biztosítani annak hátterét. A személyzeti és jogi osztály pontos és szorgalmas munkájának köszönhetően mindig megfelelő számú személyzet dolgozik a tesztelési hétvégeken, és a jogi hátterük is rendezett.“

A hivatalvezető asszony komoly fegyverténynek tartja azt is, hogy a folyamatba sikerült beiktatni az online regisztrációs lehetőséget, ezzel biztosítva a lakosok számára az előzetes időpontfoglalást.

A korábbi tapasztalatok alapján már tudják, hogy mennyien férnek be az egyes mintavételi pontokra óránként, ehhez igazították az előre leosztható időpontokat a rendszerben, úgy, hogy, közben az előre be nem jelentkezettek is „beférjenek“, ők is sorra kerülhessenek a hétvégi tesztelések során.

Azok a polgárok, akiknek nincs lehetősége online időpontot foglalni, hívhatják a városháza tesztelési ügyfélszolgálati telefonszámát, ahol a városháza munkatársa intézi a regisztrációt, vagy amennyiben már beteltek a lefoglalható időpontok, a városi hírportált, a dunaszerdahelyi.sk-t, illetve annak közösségi oldalát javasolja figyelemmel kísérni, ahol a portál munkatársai igyekeznek az egyes tesztelési pontokon kialakult aktuális helyzetről információt nyújtani.

A cikk egy részlete a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.
Az írás folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább