Mától további szigorítás lépett érvénybe

A kormány vasárnap este hozott döntése értelmében március 3-tól kezdődően, több fázisban vezetnek be szigorításokat, ezzel igyekeznek megakadályozni a koronavírus-fertőzés további terjedését.

A szigorításokra vonatkozó kormányhatározat indoklása szerint: terjednek a brit és egyéb mutációk, meredeken emelkedik a halálozások száma, fiatalok is érintettek a betegségben, túl nagy a mobilitás.

A további szigorítások célja, a következő három hét feladata, hogy a mobilitás csökkentésével elérjük a járvány terjedésének lassulását és elkerüljük, hogy újabb vírusmutációkat hurcoljunk be külföldről.

Amennyiben március 21-ig ez nem történik meg, fel kell készülnünk az ország lezárására és a termelés leállítására.

A március 3-tól, szerdától érvényes szabályok szerint:
  • Továbbra is érvényes a reggel 5.00 és másnap reggel 1.00 közti kijárási korlátozás
  • Este 8.00 és másnap 1.00 közt azonban még tovább szigorodik ez az intézkedés. Ekkor csak a munkahelyére mehet (vagy onnét haza) a polgár, esetleg halaszthatatlan orvosi látogatást tehet.
  • Munkába csak akkor mehetünk, ha azt nem tudjuk otthoni munkavégzésként megvalósítani, ehhez pedig a legfeljebb hétnapos negatív koronavírus-teszt igazolása mellett szükséges a munkahelyi igazolás is, melyen a munkavégzés helye mellett fel kell tüntetni a munkavégzés idejét is.
  • Megerősítik a rendőri ellenőrzéseket, azok gyakoribbá válnak; az egyenruhás rendőrök mellett civil ruhás rendőrök, valamint a városi rendőrök is igazoltathatnak, intézkedhetnek.
  • A súlyosan egészségkárosodott (ZŤP) igazolvánnyal rendelkezők is vásárolhatnak a nyugdíjasoknak fenntartott idősávban (9.00 – 11.00).
  • Az igazoltan Covid-pozitív személyek CSAK orvoshoz, vagy gyógyszertárba mehetnek.
  • A kijárási korlátozás idején is kilátogathatunk a természetbe, de CSAK járáson belül (Pozsony és Kassa esetében ez az adott kerületet is jelenti).
A cikk a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább