Dinamó-lét: így töltődj fel Te is!

Borítókép: Pixabay.com

A magyar értelmező szótár szerint a dinamó jelentése a következő: „az öngerjesztés elve alapján működő elektromos generátor.” S hogy ez hogy is jön a borítón lévő ugrókötelező cicához? Nagyon egyszerű. Valahol az életünk is ugyanúgy működik. Minél több energiát termelünk, annál több energiánk lesz nekünk is.

De ez nem csak fizikai síkon működik, hanem szellemi téren is. Amint elkezdünk foglalkozni a régészettel, rejtvényfejtéssel, sakkozással, vagy akár egy hangszerrel, minél több időt és energiát fektetünk bele, annál ügyesebbek leszünk.

Valóban ilyen egyszerű ez? Sok esetben azt érezzük, hogy a kapott eredmény nem éri meg a befektetett energiát, így eleve bele sem fogunk. Például, ha nincs labdaérzékünk, többnyire nem megyünk el focizni, és ha botfülünk van, nem kezdünk el zenét tanulni. De mi van akkor, ha nagyon szeretjük a focit vagy a zenét? Egyszerűen feladjuk, mert „nem éri meg” foglalkozni vele, hiszen soha nem lehetünk profik?

Mindannyiunknak van egy beépített dinamórendszere, ami képes időről időre plusz energiát generálni úgy, hogy azzal foglalkozunk, amit különösen szeretünk.

Ilyenkor az erő mennyisége, amit visszakapunk, megsokszorozódik, hiszen annyi örömet és boldogságot okoz az a bizonyos tevékenység, hogy az jócskán több, mint egy átlagos rutinfeladatnál.

Dinamó,Szabadidő,Energia,Élet

Amikor elkap az „ihlet” és teszel egy nagy lépést, például hozol egy nehéz, régóta húzódó döntést, megveszed az áhított étkészletet, amire egy éven át spóroltál, megfőzöl egy csodálatos gulyást, megfested a szülőfalud látképét, segítesz a gyermekednek egy bonyolult esszé megírásában, vagy épp megszereled az egyik elromlott villanykapcsolót, olyan nagy örömet okozhat ez, hogy néha magad sem hiszed el.

Energiát fektetni abba, amit szeretünk, olyan, mintha megnyernénk a lottó főnyereményt. Megvesszük a pár eurós szelvényt és több milliót kapunk vissza.

A saját életünk szuperhősei lehetünk úgy, ahogy gyerekkorunkban elképzeltük. Ügyesek, okosak, büszkék, reménnyel telik. Ehhez pedig nem kell több, csak olyasmikkel foglalkozni, amit szeretünk.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább