Krajčí szerint nyugodtabb húsvétunk lehet

NYITÓKÉP: RÓZSÁR VINCE

Marek Krajčí egészségügyi miniszter kedd este a már szokásosnak mondható sajtótájékoztatóján beszélt a jelenlegi járványügyi helyzetről és a közeljövő kilátásairól. (Ma7/Pomichal Krisztián)

A miniszter elsőként azt említette, mennyire fontos, hogy betartsuk az érvényben lévő intézkedéseket, ezek közül minden egyes szabályozásnak megvan az értelme.

Krajčí az országos tesztelésnek is nagy jelentőséget tulajdonítva kijelentette,

néhány napon belül megérkezhetnek az otthoni tesztelésre is nagy hatékonysággal alkalmazható antigén-tesztek. Összesen mintegy 35 millió darab.

A tájékoztatóból azt is megtudhattuk, hogy a B.117-es, brit mutáció a vizsgált minták kilencven százalékában felbukkant már.

A kórházi állapotokról már nem a miniszter, hanem a tárca államtitkára, Peter Strachura beszélt. Kijelentette, sikerült stabilizálni az állapotot, már nem nő olyan drámaian a kórházi ellátásra szorulók száma. A szakemberhiány sem olyan rossz már, az oltásoknak köszönhetően egyre több orvos és szakápoló állhat újra munkába.

Az oltásokról szólva az is kiderült a kedd kora esti tájékoztatásból, hogy

márciusban a kormány annyi vakcina érkezését várja, ahányat eddig összesen kapott az ország.

Ebben a hónapban mintegy kilencszázezer vakcina érkezhet Szlovákiába: a Pfizertől 305 ezer, a Modernától 75 ezer, az AstraZeneca-tól 309 ezer, az oroszoktól kétszázezer.

A már bejelentette, jövő hétre ígért regisztrációs rendszer jelenleg tesztelés alatt van – mondta a miniszter

 A cikk egy részlete a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább