A kormány elfogadta az enyhítést, mutatjuk, hogy hova milyen feltételek mellett mehetünk

Hétfőtől (április 19.) érvényesek az új kivételek a kijárási tilalom alól. Lehetővé válik a járások közötti utazás természetjárás és egyéni rekreáció céljából. Azokban a járásokban, ahol negyedfokú riasztás van érvényben, feltétel lesz a hét napnál nem régebbi negatív teszt. Újra nyitnak az üzletek, múzeumok, galériák, könyvtárak, állatkertek és botanikus kertek, az uszodák és a sportpályák, valamint az autóiskolák és a templomok is. A legtöbb esetben feltétel lesz a negatív teszt, és érvényben marad az időkorlát is (5.00 – 20.00). Az óvintézkedések enyhítését pénteken hagyta jóvá a kormány. (Forrás: ma7) 

A módosítás értelmében megszűnik a kötelező otthoni munkavégzés is. Hétfőtől a munkáltató határozhat a munkavégzés formájáról. A munkahelyünkre továbbra is csak olyan igazolással utazhatunk, amelyen fel van tüntetve a munkaidő és a munkavégzés helye.

Az iskolai alkalmazottaknak hét napnál nem régebbi negatív tesztet kell majd felmutatniuk.

Más foglalkozások esetében a járások COVID automata szerinti besorolása határozza majd meg a tesztek érvényességi idejét. Negyed- és harmadfokú riasztás esetén 7, másodfokú riasztás esetén 14, elsőfokú riasztás esetén pedig 21 napnál nem régebbi tesztre lesz szükség.

5.00 és 20.00 között teszt nélkül is vásárolhatunk létfontosságú árukat, például élelmiszert, tisztálkodási szereket, gyógyszereket és üzemanyagot. Ugyanilyen feltételekkel lehet majd látogatni az istentiszteleteket is.

A kiskereskedelmi boltokba és szolgáltatóegységekbe, uszodákba, múzeumokba, galériákba, könyvtárakba, állatkertekbe és botanikus kertekbe, autóiskolákba csak 7 napnál nem régebbi negatív teszttel lehet majd belépni 5:00 és 20:00 között.

Időben korlátozva lesz a természetjárás és az individuális sport is, de újdonság, hogy ilyen céllal hétfőtől már el lehet hagyni az adott járás területét. Individuális rekreáció, vagy egy háztartásban élő személyek közös rekreációja esetén feltétel lesz a negatív teszt.

A negatív tesztet ki lehet váltani az oltási igazolással.

A cikk egy részlete a dunaszerdahelyi.sk-val való együttműködésünk révén kerül közlésre.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább